Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Škoda Auto si meziročně v celosvětovém odbytu polepšila téměř o 19 procent

Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi
ČTK
 ČTK

Celosvětový odbyt automobilky Škoda Auto se v srpnu meziročně zvýšil o 18,9 procenta na 65 tisíc vozů. Tempo růstu tak mírně zrychlilo z červencových 17,4 procenta. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil mateřský koncern Volkswagen. Od ledna do srpna se odbyt Škody Auto meziročně zvýšil o 19,4 procenta na 569 100 vozů.

Reklama

Odbyt celé skupiny Volkswagen v srpnu podle dnešní zprávy meziročně vzrostl o 5,7 procenta na 740 100 vozů. V období od ledna do srpna se tak zvýšil o 11 procent na 5,885 milionu vozů. Za tímto růstem stála zejména silnější poptávka na západoevropském trhu, kde odbyt stoupl o více než čtvrtinu na 2,150 milionu vozů.

Závod v Kvasinách se znovu rozjede

V září výrobu koncernu Volkswagen i samotné Škody Auto narušil výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Kvůli nedostatku dílů pro spalovací motory musela automobilka Škoda Auto v pondělí pozastavit výrobu v kvasinském závodě, linky by se měly postupně znovu rozjet v neděli v noci.

Škoda v současnosti nabízí zákazníkům 12 modelových řad osobních automobilů - Fabia, Rapid, Scala, Octavia, Superb, Kamiq, Karoq, Kodiaq, Enyaq iV, Enyaq Coupé iV, Slavia a Kushaq. Provozuje tři výrobní závody v České republice, má výrobní kapacity v Číně, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, a také na Ukrajině ve spolupráci s lokálním partnerem. Zaměstnává celosvětově více než 40 tisíc pracovníků a je aktivní na více než 100 trzích.

Toyota v Kolíně od pondělí téměř po čtyřech týdnech plně obnoví výrobu

Konec vynucené pauzy. Toyota po téměř měsíci obnoví výrobu v Kolíně

Výroba v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se dnes téměř po čtyřech týdnech plně obnoví. Auta se v Kolíně přestala vyrábět 22. srpna, závod přijde o 19 dní výroby, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

Přečíst článek

Výroba automobilů Škoda

Škoda Auto od neděle obnoví výrobu v Kvasinách. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen

Výroba automobilky Škoda Auto v závodě v Kvasinách na Rychnovsku by se podle vyjádření firmy měla postupně obnovovat od nedělních 22:00. Linky v Kvasinách stojí od pondělí, částečně omezená je také výroba v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výroba v obou závodech může být příští týden nadále omezená. Automobilka rovněž navýšila výrobu plně elektrického modelu Enyaq, informovala za automobilku Ivana Povolná.

Přečíst článek

Hybrid

Prodej hybridů vzrostl za osm měsíců o necelou polovinu. Největší zájem je o Toyotu

Prodej aut s hybridním pohonem za letošních osm měsíců vzrostl o téměř 41 procent na 25 987 vozů. Z toho plug-in hybridy rostly o 69 procent na 3566 aut. Odbyt elektromobilů se zvýšil o 58 procent na 4047 vozidel, vyplývá z aktuálních údajů Svazu dovozců automobilů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výroba v mladoboleslavské továrně Škoda Auto

V Evropě se prodává stále míň nových aut. Škodovce klesá podíl na unijním trhu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme