Reklama

Šéf Uniqa: Nejvíc můžeme růst v zemích V4

Uniqa pojišťovna
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Uniqa v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostl o deset procent na 124 milionů eur (2,9 miliardy korun). Firmu, která působí i v Česku, podpořil růst v segmentu úrazového a majetkového pojištění a zdravotního pojištění. Vyplývá to z pátečního prohlášení společnosti.

Reklama

Předepsané pojistné stouplo o 6,5 procenta na 1,98 miliardy eur. Předepsané pojistné v segmentu majetkového a úrazového pojištění vzrostlo o 9,8 procenta na 1,211 miliard eur. V segmentu zdravotního pojištění pojistné se zvýšilo o 6,2 procenta na 346 milionů eur. U životního pojištění však kleslo o 1,8 procenta na 423 milionů eur. Podíl na tom měl nižší zájem o hypoteční úvěry.

Firma zveřejnila výsledky podle nového účetního standardu. Nová pravidla mají lépe odrážet vývoj podnikání v dlouhodobém horizontu a zlepšit srovnatelnost odvětví.

UNIQA - centrála

Akvizicí k růstu. Pojišťovně Uniqa zisk vystřelil na čtyřnásobek

Rakouské pojišťovací skupině Uniqa vzrostl za pololetí čistý zisk čtyřnásobně na 170,7 milionu eur (4,4 miliardy korun). Pomohly akvizice.

Přečíst článek

Generální ředitel Andreas Brandstetter za největší růstové trhy pojišťovny v současnosti označil Polsko, Maďarsko, Slovensko a Českou republiku. Pojišťovna je také stále aktivní na Ukrajině, i když tam obchod kvůli válce klesá. V Rusku, kde působí v rámci společného podniku s ruskou dceřinou společnosti Raiffeisen Bank International, pojišťovna své obchody pozastavila a hledá pro ně kupce.

Uniqa vyvíjí své aktivity na českém pojistném trhu 28 let a na Slovensku 31 let. Loni v létě dokončila fúzi se společnostmi AXA. Značka AXA opustila český trh a všechny entity zastřešuje Uniqa. Šlo o největší akvizici v historii firmy, která se díky ní stala pětkou na českém pojišťovacím trhu.

Martin Žáček, ředitel pojišťovny Uniqa na konci dubna ve funkci skončí

Šéf pojišťovny Uniqa Žáček skončí. Od května ji povede Havran

Po bezmála třiceti letech končí ve společnosti Uniqa Martin Žáček, dlouholetý generální ředitel pojišťovny. Od 1. května ho ve funkci vystřídá Rastislav Havran. Žáček se přesune do role poradce v rámci Uniqa Insurance Group.

Přečíst článek

I přes boj s inflací loni Uniqa zvedla zisk, její vliv pocítí i letos

I přes boj s inflací loni Uniqa zvedla zisk, její vliv pocítí i letos

Čistý zisk pojišťovny Uniqa v Česku a na Slovensku loni dosáhl 1,45 miliardy korun. Meziročně se zvýšil o 15 procent, vyplývá ze zveřejněných předběžných hospodářských výsledků. Uniqa v Česku a na Slovensku se podílela 30 procenty na celkovém pojistném mezinárodní části evropského koncernu Uniqa Insurance Group.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme