Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance miliardáře Lapčíka vydělala rekordních 200 milionů. I díky posilující koruně

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 nst
nst

Společnost SAB Finance dosáhla v roce 2021 rekordních výsledků. Zisk před zdaněním a auditem se zvýšil o téměř 39 procent na 200 milionů korun. Výrazný nárůst ziskovosti zaznamenaly v rámci skupiny i česká Trinity Bank a FCM Bank na Maltě.

Reklama

Finanční skupina SAB Finance zlínského miliardáře Radomíra Lapčíka měla vydařený rok. Účetní zisk před zdaněním a auditem ve výši 200 milionů korun překonal o 19 procent plán managementu a o téměř 39 procent doposud rekordní výši zisku z roku 2020 (144 milionů korun).

Vývoj kurzu koruny, vysoká poptávka po měnovém zajištění a osobní přístup týmu SAB Finance přispěly k výborným výsledkům firmy. Jsme rádi, že naše produkty spotových měnových kurzů a měnových zajištění pomocí forwardů využívá ve svém podnikání čím dál více klientů,“ uvedl Radomír Lapčík, zakladatel společnosti.

Celkový obrat společnosti přesáhl 377 milionů korun s meziročním nárůstem o 27 procent. Vysoká dynamika byla zaznamenána především u měnového zajištění prostřednictvím forwardů, kdy objem transakcí vzrostl o 240 procent. 

Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank v reakci na krok ČNB zvýšila úroky na spoření nad tři procenta

Trinity Bank reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB zvýšením sazby na spořicím účtu na 3,08 procenta ročně.

Přečíst článek

FinTech platforma ProStream roste do světa

Jednou z důležitých novinek, na kterých SAB Finance pracuje, je fintechová platforma ProStream. Ta na základě ohlasů z českého trhu byla v loňském roce  uvedena na polský B2B trh a v budoucnu je plánován průnik na německý trh.

A dařilo se také bankám, v nichž má SAB Finance majetkovou účast. Česká Trinity Bank, v níž má Lapčíkův SAB téměř deset procent, výrazně navýšila meziročně zisky na 200 milionů korun. Maltská FCM Bank zaznamenala dokonce pětinásobný nárůst zisku na 2,01 milionu eur, a patří tak k nejrychleji rostoucím bankám na Maltě.

Tipsport Malta Cup 2022

Čechům se podařilo udělat ze zimního poháru na Maltě mezinárodní událost

Již čtvrtým rokem sponzoruje sázková společnost Tipsport utkání Tipsport Malta Cup na Maltě. Sportovní klání, které vzniklo jako součást zimního tréninku fotbalistů, už má v ostrovní zemi vlivnou pozici. A kolik to celé stojí?

Přečíst článek

Další expanze 

Management SAB Finance očekává pozitivní trend hospodaření svých společností i v následujících letech. Růst SAB Finance by měl být tažený pokračující silnou poptávkou po měnovém zajištění. Dále bude pokračovat expanze fintech platformy ProStream na polský trh.

FCM Bank se profiluje jako leader developerského financování na Maltě. Díky soustavně rostoucímu objemu depozit, úvěrů a kapitálu je plánován růst zisku před zdaněním v roce 2022 na úroveň 80 milionů korun.

Deutsche Bank

Deutsche Bank loni vydělala nejvíc za desetiletí, odmění akcionáře

Největší německá banka Deutsche Bank svižně nastoupila do závěrečné cílové rovinky své víceleté generální přestavby. V loňském roce více než zečtyřnásobila čistý zisk na desetileté maximum 2,5 miliardy eur (61,4 miliardy korun). Banka oznámila, že po dvouleté přestávce znovu vyplatí dividendu.

Přečíst článek

Akcie SAB vynášejí dividendu

Akcie společnosti jsou od ledna 2021 obchodovány na trhu Standard Burzy cenných papírů Praha s dvakrát ročně vyplácenou dividendou o celkovém výnosu pět procent ročně. Nejbližší valná hromada, kde se bude mimo jiné  hlasovat o výplatě dividendy akcionářům za druhé pololetí roku 2021 je předběžně plánovaná na 19. dubna letošního roku. Akcionáři se tak mohou těšit na další pravidelnou výplatu dividendy.

Obchodník s cennými papíry SAB o.c.p, který je součástí skupiny, získal na konci roku 2021 rozhodnutí Národní banky Slovenska o rozšíření licence o obchodování na vlastní účet. Rozšíření licence je v souladu se strategií společnosti, jejímž cílem je provádět činnost Market Makera pro akcie SAB Finance na Burze cenných papírů Praha. Činnost Market Makera dále posílí význam a likviditu akcií SAB Finance.

V souvislosti se zahájením činnosti tvůrce trhu nabídne SAB o.c.p. svým klientům obchodování s akciemi SAB Finance zdarma bez poplatku. Tím se obchodování s akciemi SAB Finance přiblíží nejmodernějším světovým trendům, kdy je možno obchodovat s akciemi bez jakýchkoliv poplatků a nákladů.

Zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík je jedním z investorů newstream agency vydávající zpravodajský server newstream.cz.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance míří k rekordnímu zisku, výsledky za třetí kvartál to potvrzují

Rok 2021 je pro SAB Finance podnikatele Radomíra Lapčíka extrémně úspěšným. Letošní třetí čtvrtletí se stalo nejvýnosnějším kvartálem v historii firmy s výnosy téměř 85 milionů korun. 

Přečíst článek

T-Mobile, ilustrační foto

Nejsi očkovaný? Máš padáka! Firmy začínají propouštět své neočkované zaměstnance

Americká divize společnosti T-Mobile se připravuje propustit všechny své zaměstnance, kteří nejsou očkování proti covidu. Pokud si zaměstnanci nezajistí plné očkování do 2. dubna letošního roku, čeká je vyhazov. Zprávu přinesla agentura Bloomberg, která měla možnost nahlédnout do dokumentů z vnitřní komunikace firmy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme