Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance míří k rekordnímu zisku, výsledky za třetí kvartál to potvrzují

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 nst
nst

Rok 2021 je pro SAB Finance podnikatele Radomíra Lapčíka extrémně úspěšným. Letošní třetí čtvrtletí se stalo nejvýnosnějším kvartálem v historii firmy s výnosy téměř 85 milionů korun. 

Reklama

Jen za říjen SAB Finance dosáhla rekordních výnosů ve výši 42,5 milionů korun a očekávaný zisk před zdaněním za prvních 10 měsíců atakuje hranici 148 milionů korun.

„SAB Finance letošními výsledky potvrzuje výnosnost deklarovanou při vstupu na burzu. Daří se nám zvyšovat ziskovost a zároveň se rychle rozvíjet. Pro následující roky plánujeme udržitelný konzervativní růst zisku v rozmezí sedm až 13 procent,” uvedl zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík. Zisk SAB Finance před zdaněním za rok 2021 je plánován na úroveň 168 milionů korun. 

Radomír Lapčík je spolumajitel SAB Finance i Trinity Bank. Zároveň je investorem internetového deníku Newstream.cz

SAB Finance vyplatí pololetní dividendy ve výši skoro 69 milionů

Společnost SAB Finance vyplatí svým akcionářům pololetní dividendy v celkové hodnotě téměř 69 milionů korun.

Přečíst článek

„V příštím období očekáváme kvůli dynamickému vývoji v globální ekonomice vyšší volatilitu v podstatě všech aktiv na trhu. Z pohledu SAB Finance je volatilita na forexovém trhu příležitostí pro intenzivnější spotové obchodování a dosahování vyšších zisků. Velké výkyvy hodnot deviz s sebou přirozeně nesou zvýšenou potřebu zajišťovacích operací v rámci platebního styku, ve kterých SAB Finance bude nadále excelovat,” dodal Lapčík. 

Letošní rok znamenal extrémně úspěšné obchodní výsledky pro SAB Finance i pro ostatní firmy, kde má společnost kapitálovou účast. Maltská FCM Bank ze skupiny SAB vykázala meziročně růst ziskovosti i market share. Její tržní podíl meziročně vzrostl o 38 procent a FCM Bank je aktuálně nejrychleji rostoucí korporátní bankou na Maltě. Zisk za prvních devět měsíců letošního roku je ve výši 618 tisíc eur, za celý rok dosáhne jednoho milionu eur.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Trinity Bank zvyšuje úroky na spoření. Nově nabízí zhodnocení 2,08 procenta ročně

Trinity Bank, stejně jako po minulém zasedání České národní banky, okamžitě reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB a zvyšuje sazbu na spořicím účtu. Nově klientům vklady zhodnotí o 2,08 procenta ročně.

Přečíst článek

SAB Finance dále drží desetiprocentní podíl v tuzemské bance Trinity Bank. Ta dosáhla za třetí čtvrtletí roku 2021 růstu zisku po zdanění v meziročním srovnání za stejné období o 188,6 procent na 149 milionů korun. K růstu zisku přispívá růst bilanční sumy, poskytnutých úvěrů, kapitálu i depozit. Výhled zisku před zdaněním pro rok 2021 činí 200 milionů korun. 

SAB Finance letos uvedla na trh fintech platformu ProStream pro online platby a směny deviz firemních klientů. Aktuálně obsluhuje přes 700 klientů, kteří přes ni směnili více než jednu miliardu korun. Platforma letos expandovala na polský trh. 

Společnost SAB Finance, založená podnikatelem Radomírem Lapčíkem, působí na trhu více než 15 let a poskytuje své služby zhruba 18 tisícům firemních klientů. Devizovou licenci od České národní banky získala SAB Finance v roce 2004.  Akcie firmy se od 28. ledna 2021 obchoduji na Burze cenných papírů Praha. Investorům nabízí akcie s dvakrát ročně vyplácenou dividendou.  

 Radomír Lapčík je také investorem internetového deníku newstream.cz. 

peníze, ilustrační foto

Úroky na spořicích účtech rostou, inflaci ale zdaleka nestačí

Zvýšení sazeb ze strany České národní banky (ČNB) o 125 bazických bodů překvapilo celý trh, který očekával, že ČNB přikročí ke zvýšení maximálně o 75 bazických bodů. Nejodvážnější odhady hovořili o 100 bazických bodech. Národní banka se obává rostoucí inflace, která už nyní výrazně přesahuje dvouprocentní inflační cíl.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hodnota indického akciového trhu může za 20 let stoupnout i desetkrát

Indie pádí směle vpřed. Hodnota akciového trhu země může stoupnout i desetinásobně

Přečíst článek
Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme