Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusňákova DRFG zvýšila zisk, sází na development a telco

David Rusňák, DRFG
DRFG
Stanislav Šulc
sta

Finanční skupině DRFG ovládané miliardářem Davidem Rusňákem se loni dařilo. Skupina hodlá dál posilovat v developmentu a vstoupit na nemovitostní trh i v dalších zemích EU.

Reklama

Finanční skupina DRFG meziročně zvýšila zisk bezmála o tři čtvrtiny. Celková EBITDA skupiny překročila za rok 2020 částku 478 milionů korun. Vyplývá to z výsledků skupiny, které má newstream.cz k dispozici.

Od hlavní větve skupiny se nově oddělila telekomunikační divize DRFG Telco, které bude dále reportovat zvlášť. Telco divize loni vydělala 91,5 milionu korun, na celkové EBITDA se tedy podílela asi pětinou. 

solární panely

DRFG jde do fotovoltaiky

První fotovoltaické elektrárny budou nainstalovány na střechy obchodního centra Haná v Olomouci, nákupního centra Géčko v Liberci nebo obchodního centra Paráda v Hodoníně. 

Přečíst článek

DRFG se dlouhodobě zaměřovala na nákup hotových retail parků, v poslední době se ale stále více orientuje na development a jen za uplynulých 12 měsíců realizovala developerské projekty v tržní hodnotě tři miliardy korun. Zároveň hodlá vstoupit na nemovitostní trh i v dalších zemích EU.

„Více než polovina projektů, kterým se v roce 2021 věnujeme, jsou již developerského charakteru, a to především v oblasti rezidenčních nemovitostí a logistiky,“ říká šéf DRFG Peter Hlaváč. S tím jde skupina také do Polska, letos otevřela pobočku ve Varšavě.

Telco mimo hlavní větev

Nově je součástí skupiny i společnost Czech Home Capital, původně Rusňákův projekt nájemního bydlení. Aktuálně vlastní 1600 jednotek a do konce roku 2021 plánuje překročit hranici dvou tisíc bytů. Dalších osm tisíc bytových jednotek pak společnost spravuje. 

Skupina říká, že nabízí veškeré služby v nemovitostním řetězci – od developmentu, přes pronájem, prodej, realitní činnost až po poskytování úvěrů a pojištění skrze dceřinou společnost ChytrýHonza.cz. Založila také nemovitostní fond kvalifikovaných investorů Czech Development Fund a začala investovat i do fotovoltaických projektů. 

Sídlo PPF

PPF Telecom zvýšila provozní zisk. Lidé chtějí kvalitní připojení

Skupina PPF Telecom Group, která sdružuje telekomunikační aktivity PPF, zvýšila v pololetí provozní zisk EBITDA o osm procent na 759 milionů eur (19,4 miliardy korun). Konsolidované výnosy stouply o 4,4 procenta na 1,6 miliardy eur (41 miliard korun).

Přečíst článek

DIvize Telco  působí v pěti evropských zemích a loni přes 80 procent tržeb realizovala v zahraničí. „Na Slovensku jsme začátkem roku 2021 dokončili unikátní 600 kilometrů dlouhou páteřní optickou síť FibreNet s kapacitou více jak 86 tisíc kilometrů optických vláken. Podnikli jsme rovněž kroky směřující k hlubšímu propojování našich společností v jednotlivých zemích,“ říká Roman Řezníček, místopředseda představenstva DRFG. „Pracujeme dále na několika infrastrukturních projektech ve střední a jižní Evropě, do kterých bychom rádi vstoupili. Je to oblast, které se chceme dále v budoucnu věnovat,“ dodává Řezníček.

Elon Musk

Muskův Starlink v září začne testovat satelitní internet v Česku

Služba satelitního připojení k internetu Starlink Elona Muska míří do České republiky. Irská pobočka Starlinku oznámila od 1. září zahájení služeb Českému telekomunikačnímu úřadu. Zrávu jako první přinesl server Lupa.cz.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Josef Šilhánek

Josef Šilhánek: V době stagnace pomalejší povolovací řízení developerům paradoxně pomohlo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme