Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG jde do fotovoltaiky

solární panely
Pixabay
Tereza Zavadilová
tzv

První fotovoltaické elektrárny budou nainstalovány na střechy obchodního centra Haná v Olomouci, nákupního centra Géčko v Liberci nebo obchodního centra Paráda v Hodoníně. 

Reklama

DRFG Energy, energetická divize investiční skupiny DRFG, nově nabízí investorům investiční projekty v oblasti obnovitelných zdrojů. Konkrétně jde do instalací fotovoltaických elektráren na střechy retailových a průmyslových budov i dodávku vyrobené energie přímo koncovým komerčním odběratelům, uvedla firma ve sdělení. První fotovoltaické elektrárny budou nainstalovány na střechy obchodního centra Haná v Olomouci, nákupního centra Géčko v Liberci nebo obchodního centra Paráda v Hodoníně. 

DRFG nechce spoléhat na dotace, ale sází na to, že větší i menší podniky budou mít v následujících letech povinnost uvádět vedle finančních výsledků i tzv. nefinanční informace, tedy jakým způsobem přistupují k dopadům své činnosti na životní prostředí. „To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli na retailových budovách z portfolia nemovitostního fondu Czech Real Estate Investment Fund, nainstalovat fotovoltaické elektrárny. Klientům tak vzniká možnost začít využívat zelenou energii bez nutnosti vlastní investice nebo dotací,“ uvádí Josef Šilhánek, investiční ředitel skupiny DRFG, která je rovněž zakladatelem fondu.

Vyrobená energie z fotovoltaických elektráren bude využita v rámci spotřeby elektrické energie v budovách. „V první fázi plánujeme na střechy obchodních center fondu CREIF nainstalovat elektrárny s výkonem 260 až 530 kWp. Pro koncové klienty bude výhoda i ve fixaci ceny části elektrické energie na několik let. Naším dalším krokem bude dodávka fotovoltaických elektráren na klíč. Rádi bychom se tak stali významným subjektem v sektoru výroby energií,“ dodává Ondřej Klička, investiční manažer DRFG.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Generální ředitel investiční skupiny DRFG Roman Řezníček

Roman Řezníček: Byl bych rád, aby skupina DRFG fungovala jako most mezi Východem a Západem

Přečíst článek
Majoritní akcionář DRFG Investment David Rusňák (vpravo) a druhý z hlavních akcionářů Roman Řezníček

DRFG založila investiční společnost Efekta, už má licenci od centrální banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme