Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rusko zvažuje zákaz exportu paliv. Chce stabilizovat jejich ceny na domácím trhu

Rusko zvažuje zákaz exportu paliv kvůli jejich nedostatku na domácím trhu
iStock
 ČTK

Ruská vláda zvažuje, že na určitou dobu zcela zakáže vývoz ropných produktů, aby stabilizovala ceny pohonných hmot na domácím trhu.

Reklama

Rusko patří mezi největší producenty ropy na světě. V poslední době se však potýká s nedostatkem pohonných hmot. Ten je důsledkem kombinace negativních faktorů, které zahrnují údržbářské práce v rafineriích, problémy s infrastrukturou a slabý kurz rublu, jenž podporuje vývoz pohonných hmot.

Další možností, o které vláda v důsledku problémů na domácím trhu s pohonnými hmotami uvažuje, je podle agentury TASS zvýšení cla na vývoz ropných produktů. Podle zdrojů agentury Interfax by se dodatečné clo vracelo firmám, které by plnily kvóty ministerstva energetiky pro dodávky ropných produktů na domácí trh.

Výroba v automobilce Volkswagen

Němci pod tlakem. Tamní výrobu automobilů ohrožuje Čína

Dovoz čínských automobilů a automobilových součástek do Německa v první polovině roku vzrostl o 75 procent, i když celkový dovoz z Číny klesl. Vývoz aut a dílů z Německa do Číny se pak snížil o 21 procent, uvedl německý ekonomický institut IW. Údaje ukazují, že největší evropské centrum výroby aut se dostává pod stále větší tlak. Z širšího pohledu se pak auta podle IW stále více stávají asijským produktem.

Přečíst článek

K dočasnému zastavení vývozu ropných produktů již začátkem září vyzval ruský ministr zemědělství Dmitrij Patrušev. Varoval, že nedostatek pohonných hmot by mohl narušit podzimní sklizeň i setbu.

Zdroje z odvětví koncem srpna agentuře Reuters sdělily, že situace na ruském trhu s pohonnými hmotami by se mohla v příštích měsících dál zhoršovat.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme