Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rekordní léto pro Lufthansu. Dopravci vzrostl meziroční zisk o 31 procent, pomohly dražší letenky

Lufthansa (ilustrační foto)
Pixabay
 ČTK

Návrat chuti cestovat a dražší letenky zařídily německé letecké společnosti Lufthansa druhé nejlepší čtvrtletí v historii. Provozní zisk firmy za období od července do konce září vzrostl meziročně o 31 procent na 1,47 miliardy eur (36,3 miliardy korun) a byl mírně nad odhady. Firma uvedla, že má před rušnou vánoční sezonou dostatek rezervací. Potvrdila také výhled na letošní a příští rok.

Reklama

Analytici odhadovali, že provozní zisk ve třetím čtvrtletí dosáhne 1,43 miliardy eur. Pouze v době kolem bankrotu konkurenčních aerolinek Air Berlin ve třetím čtvrtletí roku 2017 Lufthansa zaznamenala ještě lepší kvartál.

Průměrné výnosy z jedné letenky byly vyšší než kdykoli předtím. Lufthansa je tak podle generálního ředitele Carstena Spohra na cestě dosáhnout letos provozního zisku nejméně 2,6 miliardy eur tak, jak bylo plánováno.

Škoda Enyaq iV

Tesla 3 je nejekologičtějším vozem světa. Mezi prvních deset se dostala i Škoda

Vláda vozů s elektrickým pohonem globálně narůstá. A automobilky ve snaze přeorientovat svou výrobu tak, aby vycházely vstříc přísným emisním normám, zaplavují trh stále novými a novými modely aut s hybridním či čistě elektrickým pohonem. Který z elektrických vozů přísné nároky na ekologii tedy splňuje nejvíce? Podle velkého testu agentury Bloomberg pro trh Velké Británie je to Tesla 3. Do „top ten“ se však dostal i vůz z Česka.

Přečíst článek

Druhé a třetí čtvrtletí letošního roku přineslo skupině i více zisku než kdykoli předtím v rámci jejího běžného podnikání. Spohr proto hovořil o rekordním létě.

Zároveň je však letová kapacita skupiny stále nižší než v období před pandemií covidu-19. Ve třetím čtvrtletí činila nabízená kapacita míst 88 procent úrovně roku 2019. Na celý rok se představenstvo stále snaží dosáhnout úrovně 85 procent a v roce příštím až 95 procent.

Pavel Maurer: Jídlo ve vlaku miluji, ale nesnáším u toho čichat vůni cizího salámu

Pavel Maurer: Jídlo ve vlaku miluji, ale nesnáším u toho čichat vůni cizího salámu

Batoh na záda, řízek mezi chleby, pro fajnšmeky okurčička v alobalu a lístek na vlak v kapse. To jsou dávné vzpomínky výletníka, dnes gastroinfluencera Pavla Maurera. Vlakem cestuje dál, i když dnes už ve větším stylu a řízek s kaší si raději objednává v jídelním vozu.

Přečíst článek

Evropské letecké společnosti vykazují rekordní čtvrtletní zisky, neboť spotřebitelé navzdory krizi životních nákladů stále cestují. Vyhlídky ale kalí rostoucí ceny ropy v důsledku konfliktu na Blízkém východě, a také hrozba recese, což doléhá na cenu akcií podniku. Akcie Lufthansy od začátku roku odepsaly přes 16 procent.

Generální ředitel Lufthansy je ale optimista. „Přestože geopolitická situace zůstává náročná, výhled rezervací nám dává důvod být pozitivní - nejen pro velmi dobrý výsledek skupiny v letošním roce, ale i v dalších letech,“ uvedl Spohr.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Tržby ve službách rostly napříč odvětvími, nejvíc ve službách napojených na turistiku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme