Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Reddit bude využívat ChatGPT. Akcie sociální sítě letí vzhůru

Primární emise akcií ohodnotila firmu Reddit na zhruba 6,4 miliardy dolarů
iStock
 ČTK

Společnost Reddit, která provozuje stejnojmennou sociální síť, podepsala smlouvu se start-upem OpenAI. Populární chatovací robot ChatGPT tak bude moci používat obsah této sociální sítě. Obě firmy to podle agentury Reuters oznámily ve čtvrtek po skončení burzovního obchodování. Akcie Redditu po zprávě prudce posílily.

Reklama

Společnost OpenAI, která za chatbotem ChatGPT stojí, díky smlouvě získá přístup k obsahu Redditu. Tato sociální síť zase nabídne funkce využívající umělou inteligenci.

Reddit se tak podle Reuters snaží rozšířit své zdroje příjmů mimo reklamu. OpenAI se také stane reklamním partnerem Redditu.

Období žalob

Dohoda mezi oběma firmami přichází v čase, kdy se zvyšuje počet vlastníků autorských práv, kteří podávají právní žaloby kvůli používání jejich materiálů firmami s umělou inteligencí.

Společnost Sony, která je největším hudebním vydavatelem na světě, ve čtvrtek poslala dopisy Googlu, Microsoftu a OpenAI. Chce vědět, zda použily její skladby k vývoji systémů umělé inteligence.

Reklama

OpenAI se v posledních měsících dohodla na využívání obsahu také s několika vydavateli. Jsou mezi nimi i agentura Associated Press a deník Financial Times, připomíná zpravodajský server BBC.

Akcie Redditu po skončení čtvrtečního obchodování přidaly 12 procent. Obchodovat se s nimi začalo teprve v březnu.

Primární emise akcií ohodnotila firmu Reddit na zhruba 6,4 miliardy dolarů

Reddit vstupuje na burzu. Akcionáři v rámci IPO prodali 22 milionů akcií

Americká společnost Reddit, která provozuje stejnojmennou sociální síť, stanovila emisní cenu svých akcií na 34 dolarů za kus. To celý podnik ohodnocuje na zhruba 6,4 miliardy dolarů (téměř 148 miliard korun).

Přečíst článek

Ethereum, ilustrační foto

Dva studenti americké MIT ukradli kryptoměny za miliony dolarů. Stačilo jim 12 sekund

Ve Spojených státech byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Elon Musk

Podrážděný Musk. Miliardář zvažuje zákaz výrobků Apple ve svých firmách. Co mu vadí?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme