Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta chystá fondy i pro drobnější investory. Řídit to bude Tomáš Kálal

Penta chystá fondy i pro drobnější investory. Řídit to bude Tomáš Kálal
Profimedia
 nst
nst

Skupina Penta výrazně mění přístup k financování svého byznysu – připravuje nové investiční fondy, které nabídnou investorům podíl na projektech Penty.

Reklama

Cílem této strategie je ještě více akcelerovat růst dlouhodobě úspěšných značek Penty, jako je Dr.Max, Penta Hospitals, Penta Real Estate či Fortuna, ať už na současných trzích nebo při expanzi do dalších zemí.

Podrobnosti o fungování fondů budou představeny v druhé polovině roku. Přípravy však již běží naplno. Skupinu i proto posílil Tomáš Kálal, který bude řídit všechny klíčové aktivity, týkající se fondů, a bude, v případě obdržení licence ČNB, výkonným ředitelem nové investiční společnosti.

Nové investiční fondy skupiny Penta bude řídit Tomáš Kálal Penta, užito se svolením

Kálal má z prostředí investic a kapitálových trhů bohaté zkušenosti. Deset let působil ve společnosti Conseq Investment Management, naposledy v roli ředitele investičního bankovnictví. V minulosti pracoval také pro společnost Patria Direct nebo Komerční banku. Je absolventem pražské Vysoké školy ekonomické, v oboru mezinárodní obchod s vedlejší specializací na finanční a kapitálové trhy. Studoval také na univerzitě EM Lyon.

Penta každoročně reinvestuje velkou část svých zisků. Rozvoj byznysu podporuje i pomocí úspěšných emisí dluhopisů či bankovním financováním. Nyní, a poprvé v historii firmy, v zájmu svého dalšího růstu otevře investiční fondy pro kvalifikované investory. 

Reklama

Zleva: Kamil Jeřábek, Jiří Koutný a Antonín Lupíšek
video

Zelené bydlení je dražší, ale banky na něj slyší

Cesta ke splnění ESG parametrů významně ovlivní celý realitní trh. Zřejmě nejzásadněji změny pocítí české domácnosti. Ty si budou muset připlatit. Na to, jak ESG ovlivní realitní trh, odpovídali na dalším setkání Realitního Clubu zástupci bank, developerů a další experti na udržitelnost.

Přečíst článek

Síť lékáren Dr. Max loni navýšila čistý zisk o 40 procent

Český farmaceutický král. Síť lékáren Dr. Max loni navýšila čistý zisk o 40 procent

Tuzemská síť lékáren Dr. Max loni vydělala 1,29 miliardy korun, její čistý zisk tak meziročně stoupl o 40 procent. O více než desetinu vzrostly také tržby řetězce, které loni činily téměř 27,4 miliardy korun.

Přečíst článek

Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments

Penta loni vydělala 11,6 miliardy korun, hodně investovala do pozemků, lekáren a nemocnice

Investiční skupině Penta loni meziročně klesl čistý zisk o 15 procent na 11,6 miliardy korun. Je to druhý nejlepší výsledek v historii firmy od jejího založení v roce 1994. Tržby firem v portfoliu skupiny stouply o deset procent na 192 miliard korun. K celkovým výsledkům skupiny přispěly podle ní zejména firmy Dr.Max, Slovalco a Empik. Pozitivní vývoj zaznamenaly také společnosti Penta Real Estate, Primabanka, Privatbanka a polský Iglotex.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme