Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Peking škodí byznysu. Tencent vypadl z desítky nejhodnotnějších firmem

Tencent, ilustrační foto
iStock

Čínská internetová společnost Tencent Holdings ztratila desátou pozici v žebříčku nejhodnotnějších firem světa, který sestavuje agentura Bloomberg. V první desítce tak nezůstal žádný čínský podnik. Čínské technologické firmy výrazně oslabují kvůli regulačním zásahům Pekingu.

Reklama

Akcie Tencentu dnes na burze v Hongkongu odepsaly půl procenta, a tržní hodnota společnosti tak klesla na 556 miliard dolarů (bezmála 12 bilionů korun). Čínská internetová společnost si z hlediska tržních kapitalizací prohodila pozici s americkým výrobcem čipů Nvidia.

V dubnu se téměř čtyřapůlnásobně se zvýšila výroba aut.

Škodě Auto opět došly čipy, na týden zcela odstaví výrobu

Na celý týden se zastaví výroba ve všech třech tuzemských závodech mladoboleslavské automobilky Škoda Auto. Odstávka kvůli nedostatku čipů začne v pondělí 27. září. Plná výroba včetně přesčasů se podle šéfa odborů do konce roku nerozjede.

Přečíst článek

Je to poprvé od roku 2017, co v žebříčku nefiguruje žádná čínská společnost. Už dříve tento rok z první desítky vypadl vlivem zásahů regulačních úřadů čínský internetový prodejce Alibaba. Regulace se rychle rozšířila z antimonopolních opatření a oblasti internetového obchodu do sektoru doučování, zabezpečení dat a internetového obsahu.

Od ledna, kdy akcie Tencentu dosáhly rekordní hodnoty, klesla tržní hodnota této internetové společnosti o 338 miliard dolarů. Index Hang Seng Tech, který sleduje největší technologické firmy kótované na burze v Hongkongu, podává tento měsíc v porovnání dalšími významnými světovými burzovními indexy nejhorší výkon. Dolů ho nejvíce táhnou již zmíněné společnosti Alibaba a Tencent.

Reklama

Miliardář George Soros

Investiční titáni BlackRock a George Soros se přou o Čínu

Investovat v Číně, nebo se druhé největší ekonomice světa obloukem vyhnout? O to se hádají vlivní investoři George Soros a největší asset manager světa BlackRock.

Přečíst článek

Nic nenasvědčuje tomu, že regulační tažení Pekingu záhy skončí. Kampaň se téměř každým dnem rozšiřuje a prohlubuje. Index Hang Seng dnes oslabil čtvrtou seanci za sebou.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme