Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bloomberg - informace o tématu

kuřecí křidélka

Zapomeňte na zlato a diamanty. Dneska se krade hlavně botox a kuřecí křidýlka

Jedenáct tisíc kusů kuřecích křidýlek v hodnotě 1,5 milionu dolarů. Botox v hodnotě 50 tisíc dolarů. Nebo 57 melounů. To jsou jen některé z nejpodivnějších krádeží, které v uplynulých měsících řešily policejní složky po celém světě. Výběr z nich přineslo zvláštní „zlodějské“ vydání magazínu Bloomberg Businessweek.

Přečíst článek
Ceny komodit klesly o pět procent, nejvíce zlevnil zemní plyn.

Ceny komodit klesly o pět procent, nejvíce zlevnil zemní plyn. Naopak zdražuje cukr a káva

Přečíst článek
Bytové domy projektu Unicity Living na Zeleném trojúhelníku vedle kampusu Západočeské univerzity v Plzni na snímku z 18. března 2021. Byty, které postavila česká realitní a investiční společnost Daramis, koupila švédská společnost Heimstaden, třetí největší poskytovatel nájemního bydlení v Evropě.

Česko? Jeden z nejbouřlivějších trhů s bydlením na světě, tvrdí zahraniční analýza

Přečíst článek
Obytný dům a auta po ruském útoku 16. března na ukrajinský Charkov.

Ano, Rusové vědí, co dělá jejich armáda na Ukrajině, míní expert na Rusko a překladatel Orwella do ruštiny

Zvěrstva, která ruští vojáci spáchali na Ukrajině, vyvolávají dvě otázky o Rusech doma: Vědí, že jejich armáda dělá tyto věci? A pokud ano, jsou s tím srovnáni? Odpovědi jsou téměř jistě „Ano“ a „Pracují na tom“. Sami to zjišťují prostřednictvím neoficiálních zpravodajských zdrojů nebo od jiných občanů – i když jsou příliš opatrní na to, aby to přiznali v policejním státě, míní komentátor agentury Bloomberg, původem Rus a mimo jiné autor ruského překladu knihy George Orwella 1984 Leonid Bershidsky.

Přečíst článek
Křemík, ilustarční foto

Domino efekt křemíku. Prudký růst jeho ceny může světové ekonomice přivodit šok

Ceny kovového křemíku za necelé dva měsíce vzrostly o 300 procent. Příčinou je omezení produkce v Číně kvůli výpadkům dodávek elektřiny.

Přečíst článek
Bernard Madoff opouští federální budovu v New Yorku. (14. ledna 2009)

Další peníze pro oběti finančníka Madoffa. Celkem už dostali 18 miliard dolarů

Oběti „podvodu století" zinscenovaného zesnulým finančníkem Bernardem Madoffem se brzy dočkají dalších 568 milionů dolarů na pokrytí svých ztrát. Uvedlo to americké ministerstvo spravedlnosti. Celkově už v Madoffově kauze bylo na kompenzacích vyplaceno přes 18 miliard dolarů.

Přečíst článek
Tencent, ilustrační foto

Peking škodí byznysu. Tencent vypadl z desítky nejhodnotnějších firmem

Čínská internetová společnost Tencent Holdings ztratila desátou pozici v žebříčku nejhodnotnějších firem světa, který sestavuje agentura Bloomberg. V první desítce tak nezůstal žádný čínský podnik. Čínské technologické firmy výrazně oslabují kvůli regulačním zásahům Pekingu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme