Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Od stánku na bleším trhu se Flying Tiger rozletí do Asie. Otevře tam tisíc obchodů

Dánská společnost Flying Tiger Copenhagen plánuje vstoupit do Asie.
Profimedia
 ČTK

Dánská společnost Flying Tiger Copenhagen, která prodává širokou škálu produktů od vodních pistolí až po podložky na jógu, plánuje vstoupit do Asie a v příštích pěti letech po celém světě více než zdvojnásobit počet prodejen. Firma už podepsala smlouvy o otevření zhruba poloviny z 1000 plánovaných obchodů, řekl agentuře Bloomberg generální ředitel Martin Jermiin. V současnosti má firma 900 prodejen, většinou v Evropě, a působí i na českém trhu.

Reklama

„Dokončili jsme důkladnou analýzu a zaměříme se na růstové trhy, kde můžeme najít kvalitní partnery. Velký potenciál vidíme v jihovýchodní Asii,” řekl Jermiin.

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek

Firma v minulosti expandovala příliš rychle. V letech 2018 a 2019 prudce rostla za pomoci dluhu, což jí způsobilo ztrátu 110 milionů USD (2,4 miliardy korun). Náklady se zvyšovaly rychleji než tržby v nových obchodech. Byla proto nucena uzavřít ztrátové prodejny a opustit některé země, včetně Spojených států.

Tentokrát má být vše jiné, protože firma je po konsolidaci štíhlejší, řekl Jermiin. Firmu teď vlastní fond Treville a společnost si na expanzi už nehodlá půjčovat. Místo toho využije franšízový model, kdy velkou část potřebného kapitálu pokryjí partneři.

IKEA

Ikea v ČR utržila skoro 12 miliard. K výročí chystá retro kolekci

Nábytkářská síť Ikea ČR v uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2021 do 31. srpna 2022, zvýšila tržby o 22 procent na 11,9 miliardy korun. Hospodářský výsledek společnost neuvedla. V předchozím finančním roce vykázala Ikea ve výroční zprávě zisk 592 milionů korun.

Přečíst článek

Společnost otevře asijskou centrálu v Singapuru a obchody v Indonésii, na Filipínách a v dalších zemích. Plány zatím nepočítají s Čínou, která je velmi složitým a rozdílným trhem. „Je ale na seznamu dalších zemí, které nás zajímají,” dodal Jermiin.

Česko-tchajwanský souboj startupů vyhrál projekt využívající umělou inteligenci

Součástí dnes končící návštěvy šéfky sněmovny Markéty Adamové Pekarové na Tchaj-wanu byl i první česko-tchajwanský souboj start-upů nazvaný Dumpling Hack. Jeho vítězem se stal start-up Business Copilot, který se rozhodl vytvořit kontaktní propojovací platformu poháněnou umělou inteligencí.

Přečíst článek

Společnost Flying Tiger začínala jako stánek na dánském bleším trhu, teď navrhuje a prodává své vlastní výrobky. Průzkumy ukazují, že zákazníci za jejího hlavního konkurenta považují společnost IKEA, řekl Jermiin. Flying Tiger ale neprodává velké kusy nábytku a nemá to ani v plánu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme