Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nový šéf pivovaru Carlsberg zuří. Naše aktivity v Rusku ukradli, uvedl

Šéf pivovaru Carlsberg označil státní převzetí aktivit firmy v Rusku za krádež
ČTK
 ČTK

Dánský pivovar Carlsberg přerušil veškeré vztahy se svými ruskými aktivitami a odmítá s ruskou vládou uzavřít dohodu, která by legitimizovala státní převzetí těchto aktivit, řekl nový šéf Carlsbergu Jacob Aarup-Andersen. Státní převzetí ruských aktivit Carlsbergu označil za krádež, informovala agentura Reuters.

Reklama

„Nelze nijak obejít skutečnost, že naše aktivity v Rusku ukradli,“ prohlásil Aarup-Andersen. „Nebudeme jim pomáhat ve snaze zařídit, aby to vypadalo legitimně,“ dodal.

Společnost Carlsberg začala po loňském zahájení ruské invaze na Ukrajinu usilovat o prodej své ruské divize Baltika a letos v červnu oznámila, že našla kupce. V červenci však ruský prezident Vladimir Putin nařídil dočasné zabavení podílu Carlsbergu v Baltice.

Pavel Maurer: Jídlo ve vlaku miluji, ale nesnáším u toho čichat vůni cizího salámu

Pavel Maurer: Jídlo ve vlaku miluji, ale nesnáším u toho čichat vůni cizího salámu

Batoh na záda, řízek mezi chleby, pro fajnšmeky okurčička v alobalu a lístek na vlak v kapse. To jsou dávné vzpomínky výletníka, dnes gastroinfluencera Pavla Maurera. Vlakem cestuje dál, i když dnes už ve větším stylu a řízek s kaší si raději objednává v jídelním vozu.

Přečíst článek

Aarup-Andersen uvedl, že v rámci následné omezené komunikace s vedením Baltiky a ruskými úřady Carlsberg nedokázal nalézt žádné přijatelné řešení situace. „Nehodláme uzavřít žádnou transakci s ruskou vládou, která by nějakým způsobem ospravedlňovala, že nezákonně převzali naše podnikání,“ dodal.

Carlsberg v Rusku provozoval osm pivovarů a zaměstnával kolem 8400 lidí. Firma loni uvedla, že v souvislosti se svým rozhodnutím ukončit aktivity v Rusku bude muset přikročit k odpisům majetku v hodnotě téměř deseti miliard dánských korun (zhruba 33 miliard korun). V roce 2021, tedy před začátkem ruské invaze na Ukrajinu, se Rusko na celkových tržbách podniku podílelo zhruba deseti procenty a na celkovém provozním zisku šesti procenty.

EU chystá 12. balík protiruských sankcí, uvedla po summitu von der Leyenová

EU chystá dvanáctý balík protiruských sankcí, postihnout má hlavně vývoz diamantů

Evropská unie připravuje dvanáctý balík sankcí na Rusko kvůli jeho napadení Ukrajiny, uvedla po summitu EU předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Přečíst článek

Společnost Carlsberg oznámila, že tržby ve třetím čtvrtletí meziročně zvýšila o 0,3 procenta na 20,3 miliardy dánských korun. Byly tak zhruba v souladu s očekáváním. Firma nicméně varovala, že na situaci na trhu s pivem by mohla mít negativní dopad slabá spotřebitelská důvěra v Evropě.

Carlsberg je třetím největším producentem piva na světě. Působí také v České republice, kde v roce 2014 koupil jedenapadesátiprocentní podíl v Žateckém pivovaru.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Válka na Ukrajině

Finanční injekce pro Ukrajinu. Část peněz ze zmrazených ruských aktiv by mohla dostat již letos

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme