Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple představil iPhone 13 s lepším displejem i foťákem

 ČTK

Podobně jako loni i letos s napětím vyhlíželi jablíčkáři dnešní prezentaci nových produktů od Applu. Čeho se dočkali? Nového a výkonnějšího iPhonu 13.

Reklama

Americká technologická společnost Apple dnes představila novou generaci svých chytrých telefonů iPhone. Přístroje iPhone 13 budou vybaveny novým čipem A15 Bionic, který jim zajistí vyšší výkon. Jejich cena bude v České republice začínat na 19 990 korunách. 

Nové iPhony nabídnou několik vizuálních změn a vylepšený fotoaparát. Budou vybaveny nejnovějším vlastním čipem společnosti Apple. Konečně by se tak měly vyrovnat konkurenčnímu Samsungu, pokud jde o obnovovací frekvenci obrazovky.

Předobjednávky na nové telefony začne firma v Česku přijímat v pátek ve 14.00 hodin SELČ, prodej pak začne 24. září. Nejlevnější model iPhone 13 mini má úhlopříčku 5,4 palce. Cena základního modelu iPhone 13 s úhlopříčkou 6,1 palce začíná na 22 990 korunách. Firma nabídne také modely iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max s cenou od 28 990 korun.

Apple

Epic Game jde tvrdě proti Applu. Chce ještě víc oslabit App Store

Americká společnost Epic Games, tvůrce hry Fortnite, se odvolá proti pátečnímu rozhodnutí soudu v jejím sporu s firmou Apple. Soud vyhověl stížnosti Epic pouze částečně a v mnoha bodech vyznělo rozhodnutí ve prospěch společnosti Apple, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Rychlejší nabíjení Apple Watch

Společnost Apple dnes představila rovněž nové verze svých počítačových tabletů iPad a hodinek Apple Watch. Nové hodinky nabídnou například větší displej a rychlejší nabíjení. V ČR se podle firmy začnou prodávat později na podzim.

„Zdá se, že opravdu neoznámili nic revolučního. Ale samozřejmě jako obvykle ohlásili dostatek vylepšení, aby mezi spotřebiteli přinejmenším vyvolali určité nadšení,” uvedl Rick Meckler z investiční společnosti Cherry Lane Investments.

Analytik Paolo Pescatore z firmy PP Foresight upozornil, že telefony iPhone zůstávají pro Apple základním produktem. „Představují vstupní bránu k dalším zařízením a hlavně ke službám,” uvedl.

V letošním druhém čtvrtletí se tržby z prodeje iPhonů meziročně zvýšily téměř o polovinu na zhruba 40 miliard dolarů. Na celkových tržbách Applu se tak podílely téměř polovinou.

>>>>>>Více o technologiích si můžete přečíst zde<<<<<<

Nový podnik sítě Ambiente.

Karpíšek navzdory krizi otevírá nový podnik, pivnici nové generace

Šest českých ležáků najednou nabídne ode dneška nový podnik sítě Ambiente v centru Prahy.

Přečíst článek

Tunisko

Lasvitu či Linetu se v Tunisku líbí. Kvůli politice se tam ale další firmy nehrnou

Pro Českou republiku je Tunisko čtvrtým nejdůležitějším exportním trhem v Africe. České firmy tam loni vyvezly zboží za 3,6 miliardy korun, o rok dříve export činil 3,9 miliardy korun. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme