Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investiční skupině Natland podnikatele Tomáše Rašky loni mírně klesl zisk

Tomáš Raška, podnikatel a majoritní vlastník investiční skupiny Natland
Natland

Investiční skupině Natland loni mírně klesl zisk na 168 milionů korun. Hodnota aktiv společností, ve kterých má Natland významný vliv, stoupla o asi sedm procent na 6,5 miliardy korun.

Reklama

V meziročním srovnání jde o mírný pokles zisku z předloňských asi 169 milionů korun. Výnosy skupiny stouply meziročně o pětinu na 484 milionů korun uvedla firma v tiskové zprávě.

Celková hodnota aktiv společností, ve kterých má Natland významný vliv, loni stoupla o zhruba sedm procent na 6,5 miliardy korun. Zároveň skupina loni snížila úroveň zadlužení pod 45 procent. „Považujeme to s ohledem na pandemii způsobenou koronavirem za odpovídající reakci, abychom byli připraveni na budoucí výzvy a obchodní případy související s obnovou ekonomiky,” uvedl člen představenstva a partner skupiny Natland zodpovědný za finance David Manych.

Investiční portfolio skupiny z třetiny tvoří finanční služby a z třetiny investice do nemovitostí. Portfolio doplňují s téměř čtvrtinovým podílem technologie a e-commerce, s necelou desetinou energetika a zbytek ostatní sektory.

Natland loni prodal poskytovatele správy budov SCF Servis. Dále také založil firmu Anygence, která se zaměřuje vývoj produktů pro moderní a individualizovanou zdravotní péči a provozuje několik testovacích center na přítomnost koronaviru.

Natland Group je česká investiční skupina, která se soustředí především na nemovitosti, finance a moderní technologie. Společnost založil Tomáš Raška s Karlem Týcem v roce 2002. Mezi další firmy vlastněné Natlandem patří například Zoot.

Letos Natland v módě ještě posílil. Spojil se s podnikatelem Zdeňkem Rinthem, aby se pokusili zachránit společnost Kara Trutnov, která je v úpadku.

Kombajn, ilustrační foto

Dalibor Martínek: Klima se hroutí. A pšenici se pořád daří

V Česku je největší oteplení za posledních 2100 let. Tedy od doby, kdy tady místo lidí pobíhali vlci a medvědi. Od doby, kdy se ještě nenarodil Ježíš Kristus, až do současnosti. To je sdělení expertů na klima z České Akademie věd. Údaje prý vyčetli z letokruhů stromů. Odborně řečeno, data vyplynula z dendrochronologických záznamů.

Přečíst článek

Lufthansa

Německo prodá čtvrtinu svého podílu v Lufthanse

Německý stát prodá až čtvrtinu svého dvacetiprocentního podílu v letecké společnosti Lufthansa. Informoval o tom německý fond pro hospodářskou stabilizaci WSF.

Přečíst článek

>>>>>> Zajímají vás další zprávy z firem? Čtěte naši rubriku. <<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Více než dvacet let po krachu H-Systemu jde původně Smetkův areál na Slapech do série aukcí

Začíná série aukcí původně Smetkova areálu na Slapech. Více než dvě dekády po vytunelování H-Systemu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme