Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance rekordně vzrostl zisk, pomohlo zajištění

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
Tereza Zavadilová
tzv

Firma se chystá vyplatit pololetní dividendu.

Reklama

SAB Finance, firma od letoška obchodovaná na pražské burze, hlásí za první letošní pololetí rekordní výsledky. Dosáhla hrubého zisku 85 milionů korun, což je skoro pětinový meziroční nárůst. Pandemie koronaviru a nejistý ekonomický vývoj vedly podle sdělení firmy k růstu zájmu klientů o takzvaný měnový forward, tedy platební nástroj pro zajištění měny za předem dohodnutý kurz k předem stanovenému datu. Podíl těchto obchodů na výnosech vzrostl meziročně na dvojnásobek a jejich počet dokonce o 234 procent, výrazně se zvedl i denní obrat. 

Petr Koblic, šéf BCPP

Šéf burzy Koblic: S dividendovými akciemi se u nás bohužel obchoduje málo

V nadcházejících 12 měsících by se na pražské burze mohlo objevit hned několik nových titulů, předpokládá šéf burzy Petr Koblic. „Na trh START se mohou dostat i tři společnosti, ale může se stát, že jich bude až pět. Co se hlavního trhu týče, debatuje se o několika velkých industriálních firmách vlastněných finančními investory,” prozrazuje Koblic v rozhovoru pro newstream.cz. Akcie na pražské burze letos rekordně rostou, trápí je ale nízké objemy obchodu. 

Přečíst článek

Podle zakladatele SAB Finance Radomíra Lapčíka může firma kvůli úspěšným výsledkům dál snižovat poplatky a zrychlovat platební služby pro klienty.  „Po úspěšném spuštění inovativní fintech platformy ProStream během prvního pololetí pokračujeme v dalším rozvoji a zisk před zdaněním za rok 2021 je plánován ve výši 168 milionů korun,“ uvádí.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Zisk Trinity Bank letos překročí 100 milionů korun

Trinity Bank, která patří mezi menší české bankovní domy, očekává za první pololetí zisk před zdaněním zhruba 70 milionů korun. Celoroční výsledek by měl překonat 100 milionů korun. Uvedl to zakladatel banky Radomír Lapčík. Za celý loňský rok banka vykázala zisk před zdaněním 75,4 milionu korun a po zdanění zhruba 61 milionů. Oficiální výsledky za pololetí banka zveřejní v červenci.

Přečíst článek

 SAB Finance působí na trhu více než 15 let a poskytuje své služby zhruba 18 tisícům firemních klientů. Devizovou licenci od České národní banky získala v roce 2004. Firma působí i v Londýně a v New Yorku na Wall Street. Loni společnost vytvořila čistý zisk 116 milionů korun. To byl meziroční nárůst o zhruba 58 procent. SAB je lídrem trhu v oblasti devizových obchodů v České republice, v rámci úpisu akcí na burze se zavázal k pravidelné výplatě dividendy. O pololetní výplatě dividendy akcionářům se rozhodne 3. září 2021 na valné hromadě společnosti. Výplata dividendy po schválení proběhne ještě v průběhu září letošního roku.

Pozn. red. Zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík je zároveň investorem zpravodajského portálu Newstream.cz

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

Miliardář Lapčík se stal členem Burzy cenných papírů Praha

Novým členem Burzy cenných papírů Praha bude od 1. července společnost SAB o.c.p., licencovaný obchodník s cennými papíry se sídlem v Bratislavě a s pobočkou v České republice. Stane se tak 16. členem burzy s oprávněním k uzavírání burzovních obchodů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Radomír Lapčík

SAB Finance v rekordním čase realizovala úpis nových akcií, vyplatí svým akcionářům dividendu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme