Reklama

Michelin je dalším v řadě, francouzský výrobce pneumatik odchází z Ruska

Výrobce pneumatik Michelin se stahuje z ruského trhu.
Profimedia
 ČTK

Francouzský výrobce pneumatik Michelin je dalším z řady západních firem, které opouštějí Rusko. Michelin prodal své aktivity společnosti Power International Tyres, což je distributor pneumatik v zemi. Podrobnosti o prodejní ceně podnik nezveřejnil. Michelin prodal svou společnost Russia Tire Manufacturing Company (MRTMC) a Camso CIS. Dohoda, kterou schválily místní úřady, zachová 250 pracovních míst, především v jediném ruském závodě Michelinu v Davidovu, který zaměstnává 750 lidí, uvedla firma.

Reklama

Závod Davidovo nedaleko Moskvy ročně vyrábí až dva miliony pneumatik, zejména pro osobní automobily pro ruský trh a také některé severoevropské trhy. Michelin uvedl, že není možné, aby byl každý zaměstnanec převeden do Power International Tyres.

Těžba ropy - ilustrační snímek

Západ v ropné válce proti Rusku začíná ztrácet, zisky Kremlu rostou

Příjmy Ruska z vývozu ropy se v březnu a dubnu zotavily z úrovní z ledna a února a dosáhly nejvyšší úrovně od listopadu loňského roku. Vyplývá to z analýzy, kterou zveřejnilo nezávislé finské Středisko pro výzkum energií a čistého vzduchu (CREA). Očekává se přitom, že Moskva bude schopna příjmy z prodeje ropy dál zvyšovat, uvedla CNBC.

Přečíst článek

Francouzská společnost působí v Rusku od roku 1997 a stala se první mezinárodní společností na výrobu pneumatik, která zde v roce 2004 otevřela svůj vlastní výrobní závod, uvedla agentura Reuters. Loni firma oznámila, že pozastavuje činnost v Rusku a vývoz do země kvůli potížím v dodavatelském řetězci po vojenské invazi Moskvy na Ukrajinu. Po oznámení Michelin uvedl, že prodej v Rusku představoval dvě procenta prodeje celé skupiny a jedno procento její celosvětové produkce pneumatik pro automobily.

Gazprom

Ruský plynárenský gigant Gazprom čelí propadu zisku. Ruší dividendu

Ruské plynárenské společnosti Gazprom loni klesl čistý zisk o více než 40 procent na 1,226 bilionu rublů, v přepočtu zhruba 336 miliard korun. Firma pokles zisku zdůvodnila vyšším zdaněním ve druhé polovině roku. Uvedla také, že nevyplatí celoroční dividendu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Musk se chlubí, že zabránil jaderné válce. Kvůli němu jsme jí ale blíž, míní věhlasný politolog

Přečíst článek

Německé přístavy jsou plné LNG tankerů. Rusové nedodají Evropě ani kubík plynu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme