Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude nově hodnotit i hotely
Profimedia
 ČTK

Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.

Reklama

Francouzský gastronomický průvodce Michelin bude od příštího roku hodnotit kromě restaurací i hotely. Zaměří se na jejich architekturu, design, služby a poskytovaný komfort. Ocení také jejich jedinečnost, poměr ceny a výkonu a poskytne odpověď na otázku, zda hotel stojí za zvláštní cestu. Společnost Michelin, která průvodce přes 100 let vydává, to uvedla na svém webu.

Hodnotitelé zahrnuli do užšího výběru 5300 výjimečných hotelů a ubytovacích zařízení po celém světě. Jedná se o nezávislý výběr hotelů ve 120 zemích v širokém cenovém rozpětí a různých stylech. Bude sloužit jako základ pro budoucí žebříček, který sestavuje tým inspektorů, bývalých profesionálů v oboru.

Inspektoři zastupují 25 různých národností a všechny generace, řekl agentuře AFP ředitel průvodce Gwendal Poullennec: „Jsou mezi nimi mladí lidé s tetováním i lidé v oblecích a kravatách, a máme stále více žen.“

Michelinské klíče místo hvězd

Cílem průvodce Michelin, který v roce 1900 vytvořili bratři André a Edouard Michelinovi pro motoristy, bude ukazovat cestovatelům ubytování s charakterem, kde návštěvníkům nabízejí víc než jen pokoj. Hotely bude také možné rezervovat přímo prostřednictvím platformy Guide Michelin. Cestovatelé na ní budou mít i možnost podělit se o vlastní hodnocení a zkušenosti.

Společnost Michelin reaguje vlastním hodnocením hotelů na přílišnou standardizaci ubytovacích zařízení z hlediska designu, interiéru a služeb. Které hotely se budou moci v budoucnu ozdobit jejím michelinským klíčem, má být oznámeno v první polovině roku 2024.

Průvodce Michelin představují hotely vedle restaurací už nyní. Mají ale zatím jen jednoduchou klasifikaci podle komfortu a žádné zvláštní ocenění jako u vynikajících restaurací, které mohou získat jednu až tři hvězdičky.

Takzvaná michelinská hvězda pro nejlepší restaurace.

Michelin bude i v Česku. Desítky milionů za pozice ve slavném gastroprůvodci zaplatí stát

Vláda se rozhodla zaplatit poplatek společnosti Michelin za zařazení do prestižního gastronomického průvodce. Je to nástroj, jak Česko propagovat v zahraničí, řekl po jednání kabinetu ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Přečíst článek

Restaurace La Degustation Boheme, která v minulosti měla michelinskou hvězdu

Tereza Zavadilová: Stát z našich daní zaplatí luxusního Michelina. Tak ať

Otázka, zda má stát zaplatit desítky milionů michelinskému průvodci za to, že rozdá jakési hvězdy pár prominentním českým restauracím, pochopitelně vzbudila vášně. Stát šetří každou korunu a lidem se propadla životní úroveň tempem, které tu nebylo od devadesátých let. Inflace už sice trochu klesá, ve státní kase ale zeje díra a dál se bude šetřit. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hokejové mistrovství světa v Rize

Hotely se připravují na hokejový šampionát. Ceny za ubytování vyletí o desítky procent

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme