Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lůžkové vagony z Plzně míří na italskou železnici

Lůžkové vagony z Plzně míří na italskou železnici
ČTK
 ČTK

Plzeňská Škoda Group dodá do Itálie až 370 lůžkových vagonů v hodnotě téměř 18 miliard korun.

Reklama

Plzeňská strojírenská skupina Škoda Group získala ve spolupráci s italskou firmou Titagarh Firema zakázku na dodávku až 370 lůžkových vagonů do Itálie. Hodnota zakázky tak může dosáhnout až 732,5 milionu eur (v přepočtu téměř 17,8 miliardy korun). Kupcem je italský státní železniční dopravce Trenitalia. První dílčí smlouva zahrnuje dodání 70 vozů za 138,6 milionu eur (asi 3,37 miliardy korun), oznámila skupina.

Nové vozy mají jezdit na trase Milán - Palermo - Syrakusy a podle ředitele společnosti Titagarh Firema Carla Logliho se budou vozy vyrábět v Itálii.

Podívejte se, jak se v Plzni vyrábějí vlaky pro České dráhy:

„V říjnu 2022 otevřela Škoda Group svou pobočku ve Florencii, aby vstoupila na nový trh. O několik měsíců později se v Itálii podílíme na dvou důležitých projektech nových dálkových vozů a tramvají pro Bergamo,“ uvedl k nové zakázce generální ředitel Škody Group Didier Pfleger.

Škoda Group vyrobí pro italské Bergamo podle dřívějších informací deset obousměrných tramvají a zajistí jejich tříletý kompletní servis. Hodnotu tohoto kontraktu ani jedna ze smluvních stran nesdělila.

Škoda Group

Škoda Group loni zvýšila provozní zisk o víc než pětinu. Přibývají kontrakty na zahraničních trzích

Škoda Group, přední evropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zvýšila meziročně provozní zisk EBITDA (před úroky, daněmi a odpisy) o 22 procent na loňských 50,2 milionu eur, tedy v přepočtu přes 1,194 miliardy korun. Tržby strojírenské skupiny vzrostly o 26 procent na 763,7 milionu eur, v přepočtu přes 18,168 miliardy korun.

Přečíst článek

Škoda Group už v minulosti dodávala své produkty na italský trh. Její trolejbusy jezdí v Bologni a Cagliari. Elektrické jednotky využívají cestující v Domodossole. V letech 2006 a 2007 dodala do Cagliari na Sardinii devět souprav obousměrných tramvají.

Škoda Group, která je je součástí skupiny PPF, vyrábí širokou škálu kolejových vozidel a komponentů včetně nízkopodlažních tramvají, elektrických lokomotiv, příměstských vlakových jednotek, souprav metra, elektrobusů a trolejbusů a také řídicích a pohonných systémů pro dopravní systémy. Zaměstnává 8000 lidí v několika výrobních závodech v České republice a Finsku. Obchodní jednotky má také v Německu, Itálii, Rakousku, Polsku, Maďarsku a na Ukrajině.

V roce 2022 měla provozní zisk EBITDA (před úroky, daněmi a odpisy) 50,2 milionu eur, tedy v přepočtu přes 1,194 miliardy korun, a tržby 763,7 milionu eur (přes 18,168 miliardy korun).

Škoda Group

Škoda Group má první objednávku z Austrálie. Stovku tramvají v Melbourne budou pohánět motory z Plzně

Škoda Group dosáhla dalšího významného milníku. Díky partnerství s Alstomem dodá do australského Melbourne trakční motory v hodnotě přes 300 milionů korun.

Přečíst článek

Škoda Group a italský Tesmec Rail uzavřeli kontrakt na modernizaci železnice

Škoda Group a italský Tesmec Rail uzavřely kontrakt na modernizaci železnic

Škoda Group, přední středoevropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zahájila strategickou technologickou spolupráci s italskou společností Tesmec Rail ze skupiny Tesmec, významným hráčem na poli infrastrukturních technologií a vozidel na údržbu tratí a jejich diagnostiku. Škodovka dodá do Itálie v letech 2024 až 2028 celkem 44 sad dílů pro železniční vozy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme