Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Plzeň - informace o tématu

Pivovar Proud v Plzni.

Elektrárnu v Plzni zničily nálety i komunisté. Teď se v ní vaří pivo. A brzy zastoupí i kulturák

První fázi rekonstrukce má někdejší elektrárna a nynější pivovar za sebou. Na dalších změnách architekti ze studia Mimosa ještě pracují. V budoucnu by v areálu Plzeňského Prazdroje mohl být sál až pro 500 lidí.

Přečíst článek
trolejbus od Škoda Group

České trolejbusy se vracejí do litevského Vilniusu. Škoda Group vyhrála miliardovou zakázku

Plzeňská Škoda Group dodá v letech 2024 až 2025 celkem 91 trolejbusů za 1,3 miliardy korun do litevského Vilniusu. Smlouva s dopravcem Vilniaus viešasis transportas (VVT) zahrnuje dodávku nízkopodlažních dvanáctimetrových vozidel Škoda 32 Tr. Součástí je také kontrakt na dodávky náhradních dílů pro pravidelnou údržbu na prvních pět let provozu.

Přečíst článek
Nejezte blbě s Pavlem Maurerem

Víme, kde si v Praze dáte nejlepší plzničku

Češi milují pivo. A umí ho i skvěle uvařit a načepovat. Gurmet Pavel Maurer radí, kam si v Praze skočit na excelentní plzničku nebo dvě. Třetí už ale leze hodně do peněz.

Přečíst článek
Hudba budoucnosti, takhle má vypadat areál Světovaru po rekonstrukci.

Stovky bytů, další technologický park. Areál Světovaru se mění

Plzeň chce co nejdříve dokončit obnovu areálu bývalých kasáren a pivovaru Světovar, areál je na pěti hektarech. Plánuje tam stovky bytů, další technologický park a parkovací dům. Náměstek primátora Pavel Bosák (Piráti) řekl, že ve středu tam začal fungovat technologický park TechTower I za 780 milionů Kč a na polovinu března tam chystá městský dopravní podnik zprovoznění tramvajové vozovny za 1,7 miliardy.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Církev nakupuje byty. Dosud tichý hráč může změnit trh s nájemním bydlením

Plzeňské biskupství v úterý podepsalo kupní smlouvu na novostavbu domu se stovkou nájemních bytů za víc než 300 milionů korun. Také pražské arcibiskupství mělo v plánu nakupovat tisíce bytů. Tam se ale plány pozdržely kvůli vynucenému odchodu šéfa diecéze Antonína Jurigy.

Přečíst článek
Výroby v gigafactory VW

Bez gigafactory český autoland skončí. Fiala proto tlačí na obce na Plzeňsku

Vláda nechá zpracovat studii o možných dopadech výstavby továrny na baterie do elektromobilů koncernu Volkswagen v Líních u Plzně na okolí. Zároveň bude pracovat na odstranění obav z negativních důsledků projektu. Funkce z letiště je připravena zajistit jinde. Po jednání se zástupci Plzeňského kraje a obcí to uvedl premiér Petr Fiala (ODS). 

Přečíst článek
Václavské náměstí prochází revitalizací

Nejenom Praha. Na poplach kvůli stavebnímu zákonu bijí Ostrava, Plzeň či Zlín

Praha a šest dalších tuzemských měst se spojila v boji za lepší stavební zákon, protože ten, co dnes projednává vláda, přinese podle nich jen zhoršení stávajícího stavu.

Přečíst článek
premiér Petr Fiala

Politický diář Jany Havligerové: Plzeňští Piráti a zástupci STAN otevřeli Pandořinu skříňku

Premiér Petr Fiala se po návratu z královského pohřbu Alžběty II v Londýně pochlubil, že si krátce pohovořil s novým anglickým králem a stihl se pozdravit také s americkým prezidentem Joe Bidenem. Pěkné. Jen jestli má na Karla a Pepu také čísla na mobil. Andrej Babiš by si je určitě přivezl.

Přečíst článek
Továrna Panasonic AVC Networks Czech v Plzni

Panasonic v Plzni investuje miliardy korun do rozšíření výroby, přijme stovky lidí

Společnost Panasonic bude investovat postupně do roku 2026 zhruba 145 milionů eur (přes 3,5 miliardy korun) do svého závodu v Plzni. Výrazně posílí výrobu tepelných čerpadel vzduch-voda, po nichž je teď v Evropě veliká poptávka. Do fiskálního roku, který končí v březnu 2026, chce zvýšit roční výrobní kapacitu na 500 tisíc jednotek, oznámila centrála Panasonic Corporation v japonské Ósace.

Přečíst článek
Spotřeba čepovaného piva kvůli protiepidemickým uzávěrám pivnic loni výrazně klesla.

Prazdroj loni zdražil čepované pivo, vypilo se ho míň. Zisk pivovaru přesto vzrostl

Plzeňský Prazdroj vykázal loni čistý zisk 4,48 miliardy korun, o téměř o 700 milionů víc než v prvním covidovém roce 2020. Ve srovnání s posledním předcovidovým rokem 2019 byl zisk nižší o šest procent, uvedl pivovar.

Přečíst článek
Reklama

News box

Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Britský parlament v noci na dnešek  schválil kontroverzní návrh zákona o vyhošťování migrantů do Rwandy, oznámily tiskové agentury. Zákon se týká uchazečů o azyl, kteří do Británie vstoupili nelegálně.
Ruskem kontrolovaná Mezinárodní investiční 🏦 banka (MIB) přemístila své ústředí z Budapešti do Moskvy. S odvoláním na prohlášení finanční instituce o tom dnes informovala ruská státní agentura TASS. Spojené státy loni v dubnu uvalily sankce na banku i její představitele a Maďarsko se následně rozhodlo z této instituce odejít.
Reklama
Reklama
Doporučujeme