Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lenovo má rekordní zisk i tržby

laptop, notebook, Lenovo
Unsplash
 ČTK

Lenovo, největší výrobce osobních počítačů na světě, má rekordní zisk i tržby.

Reklama

Čistý zisk čínského výrobce osobních počítačů Lenovo se meziročně zvýšil téměř o 120 procent na 466 milionů dolarů (10 miliard korun). Firma očekává, že poptávka po osobních počítačích poroste i nadále, a to nejméně do roku 2025. Pandemie totiž podle jejích předpokladů navždy změnila způsob, jak lidé žijí a pracují. 

Tržby stouply o 27 procent na 16,9 miliardy dolarů. Stejně jako zisk překonaly odhady analytiků. Marže čistého zisku vystoupila na 2,8 procenta, což je nejvyšší hodnota dosažená za poslední roky.

Microsoft představil nový operační systém Windows 11.

Microsoft ukázal Windows 11. Pro majitele desítky bude upgrade zdarma

Americká softwarová společnost Microsoft oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters se na trhu objeví před koncem letošního roku. Majitelé aktuální verze Windows 10 budou moci na nový systém přejít zdarma.

Přečíst článek

Nezbytnost pro profesní život

Společnost Lenovo uvedla, že nepozoruje pokles poptávky vyvolané pandemií, jak očekávali někteří analytici. „Hybridní pracovní model se stane novým normálem, počítač se vrátil do centra práce a života lidí,” řekl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Lenovo Jüan-čching Jang.

Šéf podniku dodal, že globální nedostatek čipů možná potrvá až do první poloviny příštího roku a že společnost má stále značný objem nevyřízených objednávek. Lenovo ale těží z hybridního dodavatelského řetězce, který získává součástky externě a z vlastní výroby.

Celosvětové dodávky osobních počítačů se ve druhém kalendářním čtvrtletí podle údajů společnosti Canalys z minulého měsíce meziročně zvýšily o 13 procent na 82,3 milionu. Společnost Lenovo třetí kvartál po sobě dodala na trh více než 20 milionů počítačů. Její tržní podíl činil 24,4 procenta, za ním podle Canalys následovaly firmy HP s podílem 22,6 procenta a Dell se 17 procenty.

Akcie Lenovo po zprávě přidávaly kolem osmi procent a byly na cestě k nejvýraznějšímu zpevnění od 30. března. Od začátku roku zpevnily o více než pět procent.

Intel, výrobce čipů,

Intel dohání inovační mezeru i smluvní výrobu, nově zaháčkoval Amazon

Americký výrobce mikroprocesorů Intel se díky inovacím hodlá do roku 2025 stát opět světovým lídrem. Posiluje proto smluvní výrobu, nově bude čipy vyrábět pro konkurenční firmu Qualcomm i pro cloudovou divizi internetové společnosti Amazon AWS.

Přečíst článek

kryptoměny

Hackeři připravili kryptospekulanty o 600 milionů dolarů

Hackeři ukradli z platformy Poly Network kryptoměny v hodnotě kolem 600 milionů dolarů (asi 13 miliard korun). Část lupu se již kryptospekulantům vrátila.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme