Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Microsoft ukázal Windows 11. Pro majitele desítky bude upgrade zdarma

Microsoft představil nový operační systém Windows 11.
ČTK
 ČTK

Americká softwarová společnost Microsoft oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters se na trhu objeví před koncem letošního roku. Majitelé aktuální verze Windows 10 budou moci na nový systém přejít zdarma.

Reklama

Nejnovější verze Windows přináší řadu změn, a to mimo jiné v designu a ovládacích prvcích. Tlačítko Start a ikony aplikací jsou ve Windows 11 nově umístěny ve střední části spodního panelu, nová verze rovněž začala používat zaoblené rohy.

Windows 11 také umožní spouštění aplikací určených pro mobilní operační systém Android, a to prostřednictvím obchodu s aplikacemi Appstore společnosti Amazon. Server CNBC nicméně poukazuje na to, že tento obchod nenabízí populární aplikace firmy Google, jako jsou Gmail či Google Maps. Upozorňuje rovněž, že podle novinářky Joanny Sternové z listu The Wall Street Journal bude k nákupu aplikací potřeba mít u Amazonu založený uživatelský účet.

Společnost Microsoft dnes také oznámila, že Windows 11 budou obsahovat nový obchod Windows Store, který umožní vývojářům aplikací používat jejich vlastní platební systémy, takže z plateb uživatelů v aplikacích nebudou muset Microsoftu odvádět žádný poplatek. To kontrastuje s přístupem firmy Apple, která po vývojářích požaduje využívání jejího platebního systému, za které vybírá poplatek ve výši až 30 procent, napsala agentura Reuters.

Apple ruší home office.

Apple odvolává home office. Od září chce lidi zpět v kancelářích na tři dny týdně

Americký technologický gigant Apple povolá od září své zaměstnance zpět do kanceláří nejméně na tři dny týdně. S odvoláním na interní zprávu, kterou šéf Applu Tim Cook adresoval zaměstnancům, to napsal server BBC.

Přečíst článek

Windows jsou nejrozšířenějším operačním systémem pro osobní počítače na světě. Nynější verzi Windows 10 uvedla firma na trh v roce 2015. Vývojář Microsoftu Jerry Nixon tehdy tvrdil, že půjde o poslední verzi tohoto operačního systému.

První Windows uvedl Microsoft na trh v roce 1985, za první komerčně úspěšnou verzi jsou ale pokládány až Windows 3.0 z roku 1990. V současnosti je některá z verzí Windows podle odhadů nainstalována zhruba na 90 procentech všech osobních počítačů.

Úspěchy zaznamenává společnost Microsoft například také s herními konzolemi Xbox, v posledních letech firma zažívá rovněž prudký růst v oblasti takzvaných cloudových služeb.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme