Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Krizi navzdory. Trh s luxusním zbožím čeká další rekord, tržby z prodeje přinesou biliony, tvrdí studie

Globální tržby z prodeje luxusního zboží letos vystoupí na další rekord
ČTK
 ČTK

Celosvětový trh s luxusním zbožím navzdory ekonomickým rizikům a geopolitické nestabilitě pokračuje v silném růstu, tvrdí studie poradenské společnosti Bain & Company a svazu italských výrobců luxusního zboží Fondazione Altagamma. Ta předpokládá, že globální tržby z prodeje luxusního zboží se v letošním roce zvýší o pět až 12 procent z loňských rekordních 345 miliard eur, tedy zhruba 8,2 bilionu korun.

Reklama

V loňském roce tržby podle studie stouply zhruba o 19 procent z předloňských 290 miliard eur. Tempo růstu tržeb v letošním prvním čtvrtletí studie odhaduje až na 11 procent.

Studie dále uvádí, že do roku 2030 by roční objem tržeb z prodeje luxusního zboží mohl dosáhnout 570 miliard eur. Tržby by se tak zvýšily asi o 160 procent ve srovnání s 220 miliardami eur v roce 2020.

„Odvětví luxusního zboží vstupuje do nové postpandemické růstové fáze," uvedla analytička Marie-Therese Mareková ze společnosti Bain. Vyhlídky se však podle studie v jednotlivých regionech liší.

Falešné rolexky

Švýcarští hodináři nestíhají. Poptávku po pandemických restrikcích táhnou Číňané

Hodinky švýcarských značek Rolex, Omega, Tissot, Longines, Richemont či Patek Philippe se prodávají lépe než před pandemií. I přes zvýšení cen.

Přečíst článek

Evropský trh s luxusním zbožím zažil příznivé první čtvrtletí, mimo jiné díky oživení cestovního ruchu z útlumu způsobeného pandemií covidu-19. Mareková ale varuje, že počty turistů ze Spojených států a Blízkého východu by mohly v příštích měsících klesnout, což by mohlo růst evropského trhu s luxusním zbožím zpomalit. Zároveň však poukazuje na růst počtu turistů z Číny a Dálného východu.

V Číně se nyní poptávka po luxusním zboží zotavuje díky uvolnění přísných opatření, kterými země bojovala proti šíření koronaviru. Ve Spojených státech jsou nicméně spotřebitelé při utrácení opatrní. Kromě nejistých hospodářských vyhlídek za tím stojí rovněž konec opatření, která americká vláda zavedla na podporu ekonomiky v souvislosti s pandemií.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme