Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský kupuje dalšího dodavatele energií

Křetínský kupuje dalšího dodavatele energií
ČTK
 ČTK

Společnost EP Energy Trading z holdingu EPH Daniela Křetínského, která pod značkou epet dodává elektřinu a plyn odběratelům v Česku a na Slovensku, kupuje obchodníka s elektřinou Gazela Energy. Jejich spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svém webu.

Reklama

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech maloobchodních dodávek elektrické energie a zemního plynu domácnostem a firmám,” uvedl úřad.

Společnost Gazela Energy převzala loni klienty sesterské ZPF Energy ze skupiny ZPF Group. ZPF Energy se přejmenovala na Direct Energy a její nástupnickou společností je právě Gazela Energy. Gazela Energy existuje na českém trhu od roku 2011, pod tímto názvem je zapsaná poslední dva roky. Předchozí názvy společnosti byly Nakada Trading, Gas Energy trading a Maxim Energy. Jejím majitelem je Vorago Holding se sídlem na Kypru. Podle účetní uzávěrky z roku 2021 vykázala v tomto roce firma tržby 130 milionů korun, její hospodaření skončilo po zdanění ziskem šest milionů korun.

EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) v roce 2021 zvýšila zisk před zdaněním na 90,7 milionu korun z předchozích 32,9 milionu korun. Její tržby meziročně stouply téměř o tři miliardy na 14 miliard korun. Pod epet se v roce 2021 začlenila firma Dobrá energie, po spojení společnosti zajišťují plyn a elektřinu dohromady pro více než 130 tisíc odběrných míst.

EP Energy Trading působí na trhu od roku 2005. Skupina EP Infrastructure (EPIF), jejíž je součástí, sdružuje firmy EPH zabývající se přepravou, distribucí a skladováním zemního plynu, distribucí elektrické energie a produkcí tepla.

Spotřeba zemního plynu v Česku loni meziročně klesla o 19 procent.

Češi šetří dál, spotřeba drahého plynu meziročně klesla o 19 procent

Spotřeba zemního plynu v Česku loni meziročně klesla o 19 procent. Celkově odběratelé využili přes 81,5 terawatthodiny plynu. Pokles meziroční spotřeby byl přitom patrný v každém kalendářním měsíci roku 2022. Vyplývá to z aktuálních statistik Energetického a regulačního úřadu (ERÚ). Důvodem úspor plynu jsou podle odborníků především postupné zdražování energií i teplé počasí.

Přečíst článek

Daniel Křetínský

Křetínského EP Energy Trading zvýšila zisk. I díky nákupu Dobré energie

Společnost EP Energy Trading, která pod značkou epet dodává elektřinu a plyn odběratelům v Česku a na Slovensku, loni zvýšila zisk před zdaněním o více než 60 procent na 90,7 milionu z předloňských 32,9 milionu korun. Tržby meziročně stouply o necelé tři miliardy na 14 miliard korun, vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Na trh výkupu zelené elektřiny vstupuje MND. Majitele solárů láká na jistotu ceny i odkupu

Na trh výkupu zelené elektřiny vstupuje MND. Majitele solárů láká na jistotu ceny i odkupu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme