Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

EPH - informace o tématu

Český miliardář Daniel Křetínský

EPH dokončil odprodej 50procentního podílu v německé skupině LEAG

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského dokončil před koncem roku odprodej svého 50procentního podílu v německé skupině LEAG. Firma nyní patří pod založenou společnost společnost EP Energy Transition (EPETr). Ta je stejně jako EPH dceřinou společností EP Corporate Group. Do konce roku 2025 by nová společnost měla převzít také podíly ve skupině Mibrag Energy Group, informoval mluvčí EPH Daniel Častvaj. Detaily převodu neuvedl.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínského EPH v pololetí vydělal 46 miliard. Růst podpořily akvizice

Křetínského EPH v pololetí zvýšil zisk o 12 procent. Za prvních šest měsíců letošního roku vydělal v přepočtu téměř 46 miliard korun.

Přečíst článek
Uhelná elektrárna Steag

Křetínskému vyfoukli německé uhelky Španělé

Španělská investiční společnost Asterion Industrial Partners, která se zaměřuje na infrastrukturu, se dohodla na koupi německé energetické společnosti Steag. Zvítězila tak nad nabídkou českého podnikatele Daniela Křetínského. Jeho Energetický a průmyslový holding (EPH) a Asterion byly posledními dvěma zájemci. Informovala agentura Reuters. Nabídka Asterionu podle nich podnik oceňuje na přibližně 2,5 miliardy eur (60,3 miliardy korun) včetně dluhu. Zúčastněné společnosti se odmítly k věci vyjádřit.

Přečíst článek
Český miliardář Daniel Křetínský

Bloomberg odkrývá ambice Daniela Křetínského. Miliardář chystá obří expanzi v západní Evropě

Český miliardář Daniel Křetínský vlastní elektrárny, maloobchod i média. Všechny jeho současné nákupy měly jedno společné. Firmy byly ve finanční tísni, informuje agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Křetínský usiluje o energetickou firmu Steag. Soupeřů ubývá, zbyli už jen Španělé

Energetický a průmyslový holding (EPH) českého podnikatele Daniela Křetínského a španělská investiční společnost Asterion Industrial Partners, která se zaměřuje na infrastrukturu, jsou posledními dvěma zájemci o německou energetickou společnost Steag, píše s odvoláním na obeznámené zdroje agentura Bloomberg. Diskuze podle nich stále probíhají a není jisté, zda vyústí v transakci. Zúčastněné strany se k věci nevyjádřily.

Přečíst článek
Miliardář Křetínský posílí na tuzemském energetickém trhu, může koupit Gazela Energy

Další zářez na tuzemském trhu. Miliardář Křetínský může koupit Gazela Energy

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil společnosti EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského, která pod značkou epet dodává elektřinu a plyn odběratelům v Česku a na Slovensku, nákup obchodníka s elektřinou Gazela Energy. Firma zásobuje přes 13 tisíc odběratelů, uvedl úřad.

Přečíst článek
EPH miliardáře Křetínského koupil jednu a půl elektrárny v Nizozemsku. Je trojkou na trhu

EPH miliardáře Křetínského koupil jednu a půl elektrárny v Nizozemsku. Je trojkou na trhu

Energetický a průmyslový holding (EPH) miliardáře Daniela Křetínského posílil svou pozici trojky na nizozemském energetickém trhu. Cenu nových dvou akvizic ale firma neuvedla.

Přečíst článek

Energetická krize nakopla Křetínského byznys. EPH navýšil provozní zisk na 101 miliard

Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského má za sebou velmi slušný rok. Loni skupina zdvojnásobila tržby i provozní zisk. Pomohla ji situace na energetickém trhu.

Přečíst článek
Miliardář Daniel Křetínský vydělává na fosilních palivech.

Risk, který se vyplácí. Křetínský vsadil proti zelené Evropě a bohatne

Podnikání miliardáře Daniela Křetínského a jeho Energetického a průmyslového holdingu (EPH) v oblasti fosilních paliv podrobně zmapovala agentura Bloomberg. Křetínského označuje za „nepolapitelného miliardáře”, který vybudoval své impérium na předpokladu, že ekologická transformace Evropy bude chaotickým a zdlouhavým procesem, takže bude ještě dlouhou dobu potřeba využívat uhlí a plyn.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínského EPIF loni vydělala 33,5 miliardy, meziročně o 12 procent víc

Společnost EP Infrastructure (EPIF) z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského loni zvýšila provozní zisk EBITDA meziročně o 12 procent na 1,437 miliardy eur (zhruba 33,5 miliardy korun). Ve zlepšeném hospodaření se podle firmy pozitivně projevila zejména diverzifikace aktivit společnosti, mezi nimiž loni mělo v souvislosti se situací na trhu klíčové postavení skladování plynu, uvedl mluvčí EPH Daniel Častvaj.

Přečíst článek
Daniel Křetínský

Křetínský jako sponzor ruské války? Nepravdivé a urážející, reaguje mluvčí EPH

Ukrajina dala na svůj seznam „mezinárodních sponzorů války” německý obchodní koncern Metro AG, který nadále působí v Rusku. Upozornil na to polský server Onet, který zároveň zdůraznil, že „klíčovým podílníkem v koncernu je český oligarcha Daniel Křetínský” s vazbami na ropný, plynárenský a bankovní sektor ruské ekonomiky. Mluvčí Energetického a průmyslového holdingu (EPH) většinově vlastněného Křetínským sdělil, že společnosti ovládané EPH napojení na ruskou ekonomiku nemají a že podobné tvrzení je „nepravdivé, neférové a urážející”.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme