Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konkurz Heavy Machinery Services odvolací soud potvrdil, vagonka dluží miliardu

Heavy Machinery Services, bývalá vagonka Legios
ČTK
 ČTK

Vrchní soud v Praze zamítl odvolání firmy Heavy Machinery Services proti tomu, že krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil na její majetek konkurz. Konkurz je tak pravomocný.

Reklama

Vrchní soud v Praze označil námitku, že soudce krajského soudu je podjatý, jako nedůvodnou. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Konkurz je tak pravomocný, řekl soudce Zdeněk Strnad.

Bývalá vagonka Legios je v insolvenci, od roku 2014 v úpadku. Věřitelé původně přihlásili pohledávky za téměř tři miliardy korun. Teď HMS dluží asi 1,1 miliardy korun, řekla dříve insolvenční správkyně Petra Hýsková.

HMS podala v červnu odvolání proti tomu, že krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil na její majetek konkurz. Domáhala se, aby odvolací soud usnesení zrušil a věc znovu projednal jiný soudce než Zdeněk Strnad.

Jana Maláčová

Maláčová prosadila dodatečné zvýšení penzí, opozice to označuje za populismus

Sněmovna schválila dodatečné zvýšení důchodů o 300 korun nad zákonnou valorizaci, příspěvek 500 korun za každé vychované dítě a možnost předčasného důchodu pro příslušníky integrovaného záchranného systému.

Přečíst článek

Letiště Praha

Letiště Praha sčítá covidové ztráty, cestujících bylo o 80 procent méně

Skupina Letiště Praha se loni propadla do provozní ztráty 687 milionů korun. Předloni, tedy před nástupem koronavirové pandemie, vykázala provozní zisk 4,7 miliardy korun.

Přečíst článek

Tatra Trucks spojená s holdingem Czechoslovak Group (CSG) se vrací na Slovensko.

Tatra Trucks bude na Slovensku vyrábět podvozky i kabiny náklaďáků

Kopřivnická Tatra Trucks z holdingu Czechoslovak Group (CSG) se vrací na Slovensko. V Trenčíně bude vyrábět podvozky, kabiny a některé typy nástaveb na vozidla značky Tatra.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme