Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

insolvenční řízení - informace o tématu

ČEZ chce využít nerozdělený zisk na investice do obnovitelných zdrojů a energetických služeb

ČEZ chce využít nerozdělený zisk na investice do obnovitelných zdrojů a energetických služeb

Energetický gigant plánuje využít největší část peněz ze zbylého zisku, který nerozdělí akcionářům, na rozvoj obnovitelných zdrojů energie a na investice do energetických služeb (ESCO) v Česku i v zahraničí. Podpořit chce ČEZ také investice do distribuce nebo k vylepšení svého portfolia, řekl finanční ředitel skupiny Martin Novák.

Přečíst článek

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Přečíst článek

AKTUALIZOVÁNO: Agentura Médea Jaromíra Soukupa čelí insolvenci, chce se bránit trestními oznámeními

Městský soud v Praze v pátek zahájil insolvenční řízení s agenturou Médea Jaromíra Soukupa. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podaly společnosti Cinema City Czech, Cinexpress a Knowlimits Group. Upozornil na to server Mediaguru. Libor Vachtl z Médey v tiskové zprávě reagoval, že firma není v úpadku, a podle toho podle něj také insolvenční řízení dopadne. Médea se hodlá bránit trestními oznámeními.

Přečíst článek

Zkrachovalý výrobce elektrického „prasete“ dluží kolem 20 milionů

Pohledávky v celkové výši 23 milionů korun přihlásili věřitelé do konkurzu na majetek společnosti Čezeta Motors, která v Prostějově vyráběla elektrické skútry Čezeta a kvůli milionovým dluhům je od února 2021 v insolvenčním řízení.

Přečíst článek
Sberbank

Úvěrové portfolio Sberbank je k mání. Insolvenční správkyně ho nabízí bankám

Úvěrové portfolio zkrachovalé Sberbank CZ je k mání. Pověřená insolvenční správkyně obeslala s nabídkou všechny tuzemské banky. Prodej bance by byl dobrou zprávou pro dlužníky. Pokud by se ale zájemce nenašel, hrozil by prodej portfolia firmám obchodujících s pohledávkami.

Přečíst článek
Iceland

Iceland v Česku míří do insolvence. Neustál brexit a covid

Firma ICL Czech, která v Česku provozuje obchody britského řetězce Iceland, na sebe podala návrh na insolvenci. Důvodem je pandemie koronaviru, která zasáhla i prodej potravin a také brexit, jenž mimo jiné výrazně zvýšil náklady na dopravu zboží do Česka.

Přečíst článek
Pavol Krúpa, bývalý majitel Arca Investment

Krúpův a Veličův sen o lithiu z Cínovce končí, firma požádala o konkurz

Sen o zbohatnutí podnikatelů Pavola Krúpy a posléze Rastislava Veliče na lithiu z Cínovce zřejmě po čtyřech letech končí. Firma České Lithium, kterou založil Krúpa v rámci své tehdejší skupiny Arca Investments (v níž má nyní většinový podíl právě Velič), čelí insolvenčnímu řízení. To vyvolal kvůli čtyřistatisícové pohledávce investiční fond IFIS a sama firma se k němu připojila s žádostí o prohlášení konkurzu.

Přečíst článek
Hlavní scéna festivalu Hip-hop kemp v Hradci Králové.

Pořadatel uznávaného Hip Hop Kempu je v konkurzu, dluží čtyři miliony

Pořadatel jednoho z největších a nejuznávanějších tuzemských festivalů Hip Hop Kemp v Hradci Králové, společnost Festivalpark Production, skončil v konkurzu. Neustál tlak proticovidových opatření, kvůli kterým se festival v posledních dvou letech nekonal. Firma proto v prosinci požádala soud o prohlášení konkurzu a ten mu nyní vyhověl. Organizátor přehlídky aktuálně dluží třinácti věřitelům 3,77 milionu korun, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Další věřitelé mají dva měsíce na to své pohledávky přihlásit.

Přečíst článek
Sportovní sázení (ilustrační foto)

Maxi-Tip přišel kvůli nevyplaceným výhrám o sázkovou licenci. Odvolal se

Nad kdysi jednou z největších tuzemských sázkových kanceláří s dvoumiliardovým obratem Maxi-Tip se dál stahují mraky. Poté, co soud s firmou zahájil insolvenční řízení kvůli nevyplácení výher sázkařům, ji ministerstvo financí zatím nepravomocně odebralo základní licenci k provozování kurzových sázek. Firma s tím ale nesouhlasí a odvolala se. Výsledek zatím není znám.

Přečíst článek
Smartwings

Piloti kvůli nezaplacené mzdě žádají úpadek Smartwings

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Smartwings. Vyhlášení úpadku se domáhá pět zahraničních pilotů, podle nich jim letecká společnost dluží peníze za odstupné.

Přečíst článek
Na festivalu Hip Hop Kemp v roce 2013 vystoupil i americký rapper R.A. the Rugged Man

Pořadatel uznávaného Hip Hop Kempu žádá o konkurz. Neustál covid

Pořadatel jednoho z největších tuzemských festivalů Hip Hop Kemp v Hradci Králové, společnost Festivalpark Production, neustál tlak proticovidových opatření, a požádal soud o zahájení insolvenčního řízení s návrhem na prohlášení konkurzu. Důvodem je, že není schopen splácet své závazky, které věřitelé firmy vymáhali i exekučně. Festival, který v posledních letech pravidelně navštěvovalo přes 20 tisíc lidí a CNN jej před deseti lety zařadila do Top 50 letních festivalů po celém světě, se letos a loni kvůli pandemii nekonal.

Přečíst článek
Rastislav Velič, majitel Arca Investment

EFIT Bohemia z Veličovy skupiny Arca žádá o konkurz

Příběh ekonomicky se potápějící společnosti Arca Investments podnikatele Rastislava Veliče má další oběť. Dceřiná firma EFIT Bohemia zajišťující pro společnosti skupiny Arca účetní, kancelářské či IT služby, na sebe podala návrh na zahájení insolvenčního řízení řešeného prohlášením konkurzu. EFIT Bohemia má podle návrhu nesplacené pohledávky ve výši 45,4 milionu korun, z toho po datu splatnosti téměř 25 milionů – více, než činil její roční obrat v roce 2019, kdy zveřejnila poslední výroční zprávu o hospodaření. Soud návrhu na zahájení řízení vyhověl.

Přečíst článek
Reklama

News box

Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Projekt Daňová Kobra zaměřený na boj s daňovými úniky zabránil za deset let existence ztrátám na daních za 1️⃣6️⃣ miliard korun. V loňském roce to byla jedna miliarda korun, řekl generální ředitel Celní správy Marek Šimandl. Na Daňové Kobře se podílejí Finanční správa, Celní správa a policie, základem projektu je výměna informací a sdílení kapacit, což pomáhá odhalovat případy daňových úniků.
Zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy už dva týdny v nemocnici, se nadále 👍 zlepšuje. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány. Na odhad termínu propuštění je stále brzy, uvedla dnes pražská Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení.
Šéf ruské civilní rozvědky SVR Sergej Naryškin tento týden navštívil Severní Koreu, kde jednal o prohloubení 🤝 spolupráce mezi Moskvou a Pchjongjangem a bezpečnosti v regionu. Podle agentury Reuters o tom dnes informovala SVR.
Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme