Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

insolvenční řízení - informace o tématu

Huť Liberty Ostrava

Závazky za více než pět miliard. Liberty Ostrava na sebe podala insolvenční návrh

Krajský soud v Ostravě zahájil insolvenční řízení s hutní společností Liberty Ostrava. Insolvenční návrh na sebe podala sama firma.

Přečíst článek

Médea Jaromíra Soukupa opět čelí insolvenčnímu řízení. Nyní chtějí zpět desítky milionů velcí hráči – ČT a Prima

Přečíst článek

Český výrobce roušek je v úpadku. Bankám dluží půl miliardy

Městský soud v Praze povolil reorganizaci společnost Batist Medical Holding, která je výrobcem a dodavatelem zdravotnického materiálu. Současně soud v úterý rozhodl, že firma je v úpadku, vyplývá z údajů v insolvenčním rejstříku. Firma na sebe v lednu podala insolvenční návrh z důvodu platební neschopnosti. Oznámila, že úpadek chce řešit reorganizací, aby podnik a celá skupina Batist mohly dál fungovat.

Přečíst článek

AKTUALIZOVÁNO: Agentura Médea Jaromíra Soukupa čelí insolvenci, chce se bránit trestními oznámeními

Městský soud v Praze v pátek zahájil insolvenční řízení s agenturou Médea Jaromíra Soukupa. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podaly společnosti Cinema City Czech, Cinexpress a Knowlimits Group. Upozornil na to server Mediaguru. Libor Vachtl z Médey v tiskové zprávě reagoval, že firma není v úpadku, a podle toho podle něj také insolvenční řízení dopadne. Médea se hodlá bránit trestními oznámeními.

Přečíst článek

Zkrachovalý výrobce elektrického „prasete“ dluží kolem 20 milionů

Pohledávky v celkové výši 23 milionů korun přihlásili věřitelé do konkurzu na majetek společnosti Čezeta Motors, která v Prostějově vyráběla elektrické skútry Čezeta a kvůli milionovým dluhům je od února 2021 v insolvenčním řízení.

Přečíst článek
Sberbank

Úvěrové portfolio Sberbank je k mání. Insolvenční správkyně ho nabízí bankám

Úvěrové portfolio zkrachovalé Sberbank CZ je k mání. Pověřená insolvenční správkyně obeslala s nabídkou všechny tuzemské banky. Prodej bance by byl dobrou zprávou pro dlužníky. Pokud by se ale zájemce nenašel, hrozil by prodej portfolia firmám obchodujících s pohledávkami.

Přečíst článek
Iceland

Iceland v Česku míří do insolvence. Neustál brexit a covid

Firma ICL Czech, která v Česku provozuje obchody britského řetězce Iceland, na sebe podala návrh na insolvenci. Důvodem je pandemie koronaviru, která zasáhla i prodej potravin a také brexit, jenž mimo jiné výrazně zvýšil náklady na dopravu zboží do Česka.

Přečíst článek
Pavol Krúpa, bývalý majitel Arca Investment

Krúpův a Veličův sen o lithiu z Cínovce končí, firma požádala o konkurz

Sen o zbohatnutí podnikatelů Pavola Krúpy a posléze Rastislava Veliče na lithiu z Cínovce zřejmě po čtyřech letech končí. Firma České Lithium, kterou založil Krúpa v rámci své tehdejší skupiny Arca Investments (v níž má nyní většinový podíl právě Velič), čelí insolvenčnímu řízení. To vyvolal kvůli čtyřistatisícové pohledávce investiční fond IFIS a sama firma se k němu připojila s žádostí o prohlášení konkurzu.

Přečíst článek
Hlavní scéna festivalu Hip-hop kemp v Hradci Králové.

Pořadatel uznávaného Hip Hop Kempu je v konkurzu, dluží čtyři miliony

Pořadatel jednoho z největších a nejuznávanějších tuzemských festivalů Hip Hop Kemp v Hradci Králové, společnost Festivalpark Production, skončil v konkurzu. Neustál tlak proticovidových opatření, kvůli kterým se festival v posledních dvou letech nekonal. Firma proto v prosinci požádala soud o prohlášení konkurzu a ten mu nyní vyhověl. Organizátor přehlídky aktuálně dluží třinácti věřitelům 3,77 milionu korun, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Další věřitelé mají dva měsíce na to své pohledávky přihlásit.

Přečíst článek
Sportovní sázení (ilustrační foto)

Maxi-Tip přišel kvůli nevyplaceným výhrám o sázkovou licenci. Odvolal se

Nad kdysi jednou z největších tuzemských sázkových kanceláří s dvoumiliardovým obratem Maxi-Tip se dál stahují mraky. Poté, co soud s firmou zahájil insolvenční řízení kvůli nevyplácení výher sázkařům, ji ministerstvo financí zatím nepravomocně odebralo základní licenci k provozování kurzových sázek. Firma s tím ale nesouhlasí a odvolala se. Výsledek zatím není znám.

Přečíst článek
Smartwings

Piloti kvůli nezaplacené mzdě žádají úpadek Smartwings

Městský soud v Praze zahájil insolvenční řízení se společností Smartwings. Vyhlášení úpadku se domáhá pět zahraničních pilotů, podle nich jim letecká společnost dluží peníze za odstupné.

Přečíst článek
Na festivalu Hip Hop Kemp v roce 2013 vystoupil i americký rapper R.A. the Rugged Man

Pořadatel uznávaného Hip Hop Kempu žádá o konkurz. Neustál covid

Pořadatel jednoho z největších tuzemských festivalů Hip Hop Kemp v Hradci Králové, společnost Festivalpark Production, neustál tlak proticovidových opatření, a požádal soud o zahájení insolvenčního řízení s návrhem na prohlášení konkurzu. Důvodem je, že není schopen splácet své závazky, které věřitelé firmy vymáhali i exekučně. Festival, který v posledních letech pravidelně navštěvovalo přes 20 tisíc lidí a CNN jej před deseti lety zařadila do Top 50 letních festivalů po celém světě, se letos a loni kvůli pandemii nekonal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme