Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárkova Aricoma kupuje švédskou Stratiteq. Posílí v oblasti datové analýzy

Karel Komárek, KKCG
ČTK

Firma Aricoma Group ze skupiny KKCG Karla Komárka koupila švédskou technologickou a poradenskou společnost Stratiteq. Vypořádání transakce očekává na začátku října, cenu nezveřejnila.

Reklama

Aricoma tak posílí svou pozici na skandinávských trzích a zároveň rozšiřuje své služby v oblasti strategického poradenství a podnikových řešení založených na vytěžení hodnoty dat. Akvizicí společnosti Stratiteq s kancelářemi v Malmö a Stockholmu přibude do skupiny více než 100 zaměstnanců. Aricoma to uvedla v dnešní tiskové zprávě.

Po schválení antimonopolním úřadem a dokončení všech formalit bude mít Aricoma Group devět členů, konsolidovaný obrat přes 8,8 miliardy korun a provozní zisk 962 milionů korun. Celkový počet zaměstnanců přesáhne 3000.

„Sedmnáctiletá historie společnosti Stratiteq mluví sama za sebe, firma vytvořila mnoho inovativních projektů pro regionální i mezinárodní společnosti, jako jsou Haldex, Skånetrafiken, Securitas nebo Vattenfall. Je vidět, že její zaměstnanci jsou opravdovými odborníky v oblasti zpracování a využití firemních dat; od vývoje pokročilých softwarových aplikací až po inovativní strategie, které mění fungování zákazníků v digitálním prostředí. Významně posílí skupinu Aricoma a my zase urychlíme jejich růst. Ideální kombinace,” uvedl ředitel vývoje zákaznického softwaru Aricomy Ludovic Gaudé.

Bernard Arnault, majitel LVMH

Král luxusu Arnault přišel k dalším miliardám. Prodal akcie Carrefouru

Francouzský miliardář Bernard Arnault se zbavil podílu v řetězci supermarketů Carrefour. Na konto mu přistálo 724 milionů eur (asi 18,4 miliardy korun).

Přečíst článek

Aricoma se chce stát silným evropským hráčem v informačních a komunikačních technologiích a softwaru. „Stratiteq nám pomůže nejen zvětšit náš profil ve Skandinávii, ale i obohatit naše schopnosti v nesmírně atraktivní sféře digitální transformace,” dodal investiční ředitel KKCG Michal Tománek.

Stratiteq bude i po akvizici pokračovat pod stávající značkou a vedením současného manažerského týmu. Firma se specializuje na odvětví veřejné dopravy, odborných služeb a výroby. Společnost byla založena v roce 2004. Mezi klienty společnosti Stratiteq patří Haldex, Höganäs, Region Skåne, Securitas, Skånetrafiken a Vattenfall. 

Aricoma poskytuje své služby více než dvěma stovkám klientů ve veřejném i soukromém sektoru na nejméně 20 různých trzích. Mezi členy Aricoma Group patří švédsko-středoevropský dodavatel zakázkového softwaru Seavus, česko-slovenský integrátor systémů Autocont, vývojáři zakázkového softwaru Cleverlance Enterprise Solutions a KOMIX, specialista na kybernetickou bezpečnost AEC či DataSpring, provozující datacentrum s evropským certifikátem Tier III.

Marek Dospiva, spoluzakladatel a spolumajitel středoevropské investiční skupiny Penta Investments

Penta prodala stavební pozemek ve Varšavě za 635 milionů

Parcelu ve čtvrti Wola koupila společnost Lincoln Property Company společně s investiční skupinou Enern. Na pozemku plánují postavit kancelářskou budovu.

Přečíst článek

KKCG Group je mezinárodní investiční společností s celkovou účetní hodnotou přesahující sedm miliard eur. Skupina KKCG rozvíjí své obchodní aktivity v 36 zemích a mezi klíčové oblasti jejího působení patří zábavní průmysl, energetika, IT technologie a nemovitosti. Vedle Aricomy vlastní podíly například v Sazka Group, MND, KKCG Real Estate, US Methanol nebo v kapitálovém fondu Springtide Ventures. KKCG investuje také do amerického fondu Jazz Venture Partners se sídlem v Silicon Valley.

Nákupy přes internet, ilustrační foto

PayU spolkne svého indického rivala

Nizozemská společnost Prosus, která investuje do technologických firem, koupí za 4,7 miliardy dolarů (101,3 miliardy korun ) indickou platební platformu BillDesk. Akvizice má doplnit její vlastní podnik PayU, přes který Prosus indickou platformu převezme. Služeb firmy PayU využívají při zpracování plateb i některé české společnosti.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme