Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PayU spolkne svého indického rivala

Nákupy přes internet, ilustrační foto
Pixabay

Nizozemská společnost Prosus, která investuje do technologických firem, koupí za 4,7 miliardy dolarů (101,3 miliardy korun ) indickou platební platformu BillDesk. Akvizice má doplnit její vlastní podnik PayU, přes který Prosus indickou platformu převezme. Služeb firmy PayU využívají při zpracování plateb i některé české společnosti.

Reklama

„Očekáváme, že obě firmy společně vytvoří finanční ekosystém, který ročně zpracuje čtyři miliardy transakcí, čtyřikrát více než je současná úroveň PayU v Indii,” uvádí Prosus.

Společnost BillDesk byla založena v roce 2000 a je jednou z největších indických platebních platforem. Za fiskální rok do konce března vykázala čistý zisk 2,71 miliardy rupií (799,2 milionu korun).

Dohodu ještě musejí schválit regulační úřady, včetně indické komise pro hospodářskou soutěž.

Square koupí Afterpay

Analýza: Celkem drahá Afterpay

Firma Square miliardáře Dorseyho koupila splátkovou firmu Afterpay za cenu zhruba celé UniCredit Bank. Má systém odložených plateb, takzvaných POS, vážně takovou budoucnost?

Přečíst článek

Nizozemský podnik se teď na Indii zaměřil. Oznámená akvizice zvýší celkový objem investic Prosusu na indickém trhu na více než deset miliard dolarů.

Prosus se v roce 2019 oddělil od jihoafrické společnosti Nasper. Investuje do technologických firem, včetně spotřebitelských internetových společností, rozvozu jídla, finančně technologických služeb či do vzdělávacího softwaru. Některé z těchto firem také provozuje. Mimo jiné vlastní 28,9 procenta v čínské firmě Tencent. V Indii je významným investorem firmy Swiggy, která je jednou ze dvou platforem pro rozvoz jídla, které bojují o dominantní postavení na trhu, poznamenala agentura Reuters.

Společnost PayU vznikla téměř před 20 lety a sídlí v Nizozemsku. Podle svých internetových stránek působí na více než 50 trzích, do České republiky vstoupila před více než deseti lety.

Ritesh Agarwal, zakladatel a CEO řetězce OYO Hotels

Hotelový řetězec, co založil osmnáctiletý kluk, patří k největším na světě

Během covidu kolovala fáma, že hotelový řetězec Oyo založený Ritešem Agarwalem bankrotuje. Mladý miliardář tvrdí, že je to naopak a shání další investory.

Přečíst článek

Jack Dorsey, šéf Twitteru

Šéf Twitteru Dorsey za miliardy koupil australský Afterpay

Americká technologická společnost Square, kterou vlastní šéf Twitteru Jack Dorsey, koupí za 29 miliard dolarů (623 miliard korun) australskou firmu Afterpay, která nabízí odložení platby za nákupy.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme