Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Akvizice pomohly. Tržby loterijní společnosti Allwyn Karla Komárka vzrostly o 98 procent

Allwyn díky akvizicím výrazně zvýšil tržby, zisk EBITDA vzrostl o 16 procent
ČTK
 ČTK

Společnost Allwyn International, která provozuje loterie v České republice a dalších zemích, ve třetím čtvrtletí zvýšila podle předběžných a neauditovaných výsledků celkové konsolidované tržby meziročně o 98 procent na 2,01 miliardy eur (48,9 miliardy korun). Za silným růstem jsou ale nedávné akvizice. Bez nich by konsolidované celkové tržby o jedno procento klesly a dosáhly 1,01 miliardy eur, uvedl podnik.

Reklama

Konsolidovaný zisk před úroky, daní, odpisy a amortizací (EBITDA) firma po úpravě o jednorázové vlivy zvýšila meziročně o 16 procent na 368,4 milionu eur. EBITDA je ukazatelem tvorby hrubého zisku a je považován za jednu z klíčových informací o základní výkonnosti firem na provozní úrovni. Konsolidovaná marže EBITDA se snížila na 41,7 procenta ze 49,3 procenta před rokem. Bez vlivu akvizic konsolidovaný zisk EBITDA meziročně vzrostl o jedno procento na 319 milionů eur.

„S radostí mohu oznámit, že Allwyn má za sebou další čtvrtletí solidního finančního výkonu a strategického pokroku,“ uvedl šéf podniku Robert Chvátal. Nic na tom podle něj nezměnil ani fakt, že výsledky sportovních utkání byly příznivější pro zákazníky, což podle něj ovlivnilo sektor sportovních sázek obecně. Méně příznivý byl také vývoj u jackpotu. Růst čistých tržeb ve čtvrtletí činil 38 procent na 883,3 milionu eur.

Renáta Kellnerová

Bohatí bohatnou. V Česku žije nejvíc dolarových miliardářů v historii

Energetická krize přinesla razantní nárůst majetku Daniela Křetínského. Většinový vlastník EPH přeskočil Pavla Tykače a Karla Komárka a stal se druhým nejbohatším Čechem a s majetkem 210,9 miliardy se dotahuje na Renátu Kellnerovou s rodinou. Uvádí nejnovější žebříček nejbohatších Čechů magazínu Forbes.

Přečíst článek

Allwyn patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, jednoho z nejbohatších lidí v České republice. Podnik má kanceláře v Lucernu, Praze, Londýně, Watfordu, Bostonu a v Bruselu.

Firma v letošním prvním čtvrtletí dokončila akvizice loterijní společnosti Camelot UK, současného provozovatele britské Národní loterie, a společnosti Allwyn LS Group, dříve označované Camelot LS Group, která je současným provozovatelem loterie v americkém státě Illinois. Tyto akvizice mají významný dopad na konsolidované výsledky skupiny. Rozdíly mezi obchodními modely nedávných akvizic a stávajícími aktivitami také vedou k tomu, že ziskové marže nejsou přímo srovnatelné, upozornila firma.

Allwyn, který se dříve jmenoval Sazka Entertainment, provozuje loterie v České republice, Itálii, Rakousku, Řecku a na Kypru. Komárkova firma KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. Skupina vyvíjí podnikatelské aktivity ve 36 zemích světa. Drží podíly mimo jiné ve společnostech Allwyn, Aricoma Group, MND Group, KKCG Real Estate Group, v kapitálovém fondu Springtide Ventures a dalších.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme