Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Komárek nakupoval v Německu. Tentokrát v IT sektoru

Karel Komárek
KKCG/Užito se svolením

KKCG třetího nejbohatšího Čecha Karla Komárka koupila od investičních fondů německého vývojáře Avenga. Transakce se odhaduje na miliardy korun. Chce promluvit do digitální transformace v Evropě.

Reklama

Investiční skupina KKCG koupila německou vývojářskou firmu Avenga od fondů spravovaných společnostmi Oaktree a Cornerstone. Avenga má posílit technologický pilíř skupiny, který se skládá ze společností Aricoma a Qinshift, uvedla KKCG. Cenu nezveřejnila, ale podle webu e15 šlo o vyšší jednotky miliard korun.

Společnost Avenga sídlí v Německu a má pobočky na 31 místech. Soustřeďuje se na vývoj a aplikaci technologických řešení nové generace pro své klienty v celém světě. Avenga se zaměřuje na vývoj softwaru na zakázku, digitální transformaci a technologické poradenství. Zaměstnává více než 3800 vysoce kvalifikovaných odborníků.

Renáta Kellnerová

Bohatí bohatnou. V Česku žije nejvíc dolarových miliardářů v historii

Energetická krize přinesla razantní nárůst majetku Daniela Křetínského. Většinový vlastník EPH přeskočil Pavla Tykače a Karla Komárka a stal se druhým nejbohatším Čechem a s majetkem 210,9 miliardy se dotahuje na Renátu Kellnerovou s rodinou. Uvádí nejnovější žebříček nejbohatších Čechů magazínu Forbes.

Přečíst článek

KKCG je investiční a inovační skupina, která působí v oblasti loterií a her, energetiky, technologií a nemovitostí. Skupina KKCG, kterou založil podnikatel Karel Komárek, zaměstnává ve svých portfoliových společnostech více než 10 tisíc lidí ve 36 zemích a spravuje aktiva v hodnotě více než osm miliard eur. Mezi její společnosti patří mimo jiné loterijní firma Allwyn, MND Group, Aricoma Group, Qinshift a KKCG Real Estate Group. Podle letošního žebříčku časopisu Forbes je Komárek s majetkem 185,6 miliardy korun třetím nejbohatším člověkem v Česku.

Akvizice Avengy umožňuje podle vyjádření KKCG posílit její přítomnost na cílových trzích v Evropě a Severní Americe, rozšiřuje její možnosti v oblasti zdravotnictví a farmacie. Zároveň doplňuje pozice společností z portfolia KKCG v čele se společností Qinshift v oblasti vývoje softwaru na zakázku, bankovnictví a finančních služeb a automobilového průmyslu. Spojením kapacit a schopností Qinshiftu v oblasti vývoje softwaru se zdroji společnosti Avenga vytvoří KKCG jednoho z předních evropských architektů digitální transformace s téměř 7000 specialisty, který bude mít jedinečnou pozici pro obsluhu velké mezinárodní klientské základny, uvedla firma.

"Akvizice společnosti Avenga k naší stávající společnosti Qinshift nám umožní efektivně zdvojnásobit naši přítomnost v oblasti vývoje softwaru na zakázku a zároveň využít potenciál pracovních trhů s velkým množstvím talentovaných IT specialistů v Polsku, na Ukrajině a v Argentině. To spolu s posílením našich odborných znalostí v kritických odvětvích, jako je zdravotnictví a farmacie, významně rozšiřuje naše možnosti nabídnout služby s ještě vyšší přidanou hodnotou našim klientů, ať už se nachází kdekoli na světě," uvedl investiční ředitel KKCG Michal Tománek. Integraci povede ředitel Quinshiftu Ludovic Gaudé.

Poradcem transakce byla Citigroup. 

Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG

Zlatý středník zná vítěze. Osobností PR je Dana Dvořáková. Projektem roku Moji milí Slováci

Soutěž Zlatý středník už zná své vítěze. Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG, talentem Martina Bechyňová z Liftaga. Trofej Grand Prix pro nejlepší agenturu si odnesl tým Svengali Communications. Ocenění Projekt roku pak získala Slovenská sporiteľňa ve spolupráci s agenturou Zaraguza za kampaň Moji milí Slováci.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Výstava Dominiky Psotkové v kulturním centru Artium
video

Levitující sochy z drátů. Kulturní centrum Artium zaplnily sochy Veroniky Psotkové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme