Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Když meme investoři zabíjejí. Finanční ředitel problémové Bed, Bath & Beyond spáchal sebevraždu

prodejna řetězce Bed, bath & beyond
iStock
Veronika Kudrnová
vku

Americký řetězec domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond přišel o jednoho ze svých top manažerů. Šéf přes finance Gustavo Arnal spáchal v pátek sebevraždu. Dvaapadesátiletý ředitel neustál tlak hromadících se finančních problémů společnosti.

Reklama

Společnost Bed Bath & Beyond v neděli potvrdila, že její finanční ředitel Gustavo Arnal zemřel. Vyšetřovatelé se domnívají, že Arnalův pád z mrakodrapu na Manhattanu byl úmyslný a bez cizího zavinění. Arnal po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou, uvedly zdroje CNBC.

„Všichni v Bed Bath & Beyond jsme touto šokující ztrátou hluboce zarmouceni,” uvedla firma v prohlášení.

Arnal nastoupil do Bed Bath v roce 2020, těsně po začátku covidové pandemie, která zasadila hospodaření společnosti tvrdou ránu. Lockdowny následované problémy se zásobováním a cash flow vygradovaly v uzavírání poboček a masivní propouštění. Několik dní před Arnalovou smrtí firma oznámila, že propustí asi pětinu svých zaměstnanců a zavře na 150 prodejen.

Alexis Ohanian (vlevo) a Steve Huffman z Redditu

Změnili internet a teď jsou z nich boháči. Kdo stojí za sítí Reddit?

Alexis Ohanian a Steve Huffman v roce 2005 pootočili směřování dějin. A dotklo se to i světa akcií.

Přečíst článek

Současná ekonomická situace Bed, Bath & Beyond je neslavná. S každým dalším čtvrtletím firma reportuje pokračující pokles tržeb a narůstající ztrátu. K tomu všemu se zaktivizovali takzvaní meme investoři, kteří si pohráli s cenou akcií firmy. Ta jen během léta vystoupala na šestinásobek - z pěti na téměř 30 dolarů.

Nejtvrdší ránu cenné papíry Bed, Bath & Beyond dostaly v polovině srpna, kdy vyšlo najevo, že svého zhruba dvanáctiprocentního podílu ve firmě se zbavil vlivný aktivistický investor Ryan Cohen a jeho RC Capital. Právě on byl jedním z motorů jejich růstu započatého na jaře tohoto roku. 

Po oznámení prodeje podílu se akcie propadly o téměř polovinu. Oproti svému historickému rekordu se nyní obchodují za desetinu ceny.

Sám Arnal od nástupu do Bed, Bath & Beyond provedl několik nákupů a prodejů akcií této firmy. Minulý měsíc prodal více než 55 tisíc akcií za ceny v rozmezí od 20 do 29,95 dolaru za akcii, v celkové výši 1,23 milionu dolarů. Vyplývá to z povinného podání Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Tyto prodeje byly uskutečněny jako součást obchodního plánu, který Arnal podepsal letos v dubnu. Dokument také uvádí, že po těchto posledních prodejích stále držel 255 396 akcií společnosti.

Jeho smrt je podle policejních orgánů stále předmětem vyšetřování. 

prodejna řetězce Bed, bath & beyond

Draví investoři z Redditu jsou zpět. Tentokrát si zahráli s domácími potřebami

Akcie amerického řetězce domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond letos vzrostly na šestinásobek. V pátek se ale zřítily skoro na půlku. Hrají si s nimi aktivističtí investoři. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hongkong nevzkvétá, vzdělaní obyvatelé odcházejí

Hongkong nevzkvétá. Atmosférou připomíná předlistopadové poměry v Československu

Přečíst článek
Burza v Pekingu (ilustrační foto)

Tereza Jalůvková z J&T: Čínské akcie letošní zisky odevzdaly, potenciál růstu zůstává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme