Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Když meme investoři zabíjejí. Finanční ředitel problémové Bed, Bath & Beyond spáchal sebevraždu

prodejna řetězce Bed, bath & beyond
iStock
Veronika Kudrnová
vku

Americký řetězec domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond přišel o jednoho ze svých top manažerů. Šéf přes finance Gustavo Arnal spáchal v pátek sebevraždu. Dvaapadesátiletý ředitel neustál tlak hromadících se finančních problémů společnosti.

Reklama

Společnost Bed Bath & Beyond v neděli potvrdila, že její finanční ředitel Gustavo Arnal zemřel. Vyšetřovatelé se domnívají, že Arnalův pád z mrakodrapu na Manhattanu byl úmyslný a bez cizího zavinění. Arnal po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou, uvedly zdroje CNBC.

„Všichni v Bed Bath & Beyond jsme touto šokující ztrátou hluboce zarmouceni,” uvedla firma v prohlášení.

Arnal nastoupil do Bed Bath v roce 2020, těsně po začátku covidové pandemie, která zasadila hospodaření společnosti tvrdou ránu. Lockdowny následované problémy se zásobováním a cash flow vygradovaly v uzavírání poboček a masivní propouštění. Několik dní před Arnalovou smrtí firma oznámila, že propustí asi pětinu svých zaměstnanců a zavře na 150 prodejen.

Alexis Ohanian (vlevo) a Steve Huffman z Redditu

Změnili internet a teď jsou z nich boháči. Kdo stojí za sítí Reddit?

Alexis Ohanian a Steve Huffman v roce 2005 pootočili směřování dějin. A dotklo se to i světa akcií.

Přečíst článek

Reklama

Současná ekonomická situace Bed, Bath & Beyond je neslavná. S každým dalším čtvrtletím firma reportuje pokračující pokles tržeb a narůstající ztrátu. K tomu všemu se zaktivizovali takzvaní meme investoři, kteří si pohráli s cenou akcií firmy. Ta jen během léta vystoupala na šestinásobek - z pěti na téměř 30 dolarů.

Nejtvrdší ránu cenné papíry Bed, Bath & Beyond dostaly v polovině srpna, kdy vyšlo najevo, že svého zhruba dvanáctiprocentního podílu ve firmě se zbavil vlivný aktivistický investor Ryan Cohen a jeho RC Capital. Právě on byl jedním z motorů jejich růstu započatého na jaře tohoto roku. 

Po oznámení prodeje podílu se akcie propadly o téměř polovinu. Oproti svému historickému rekordu se nyní obchodují za desetinu ceny.

Sám Arnal od nástupu do Bed, Bath & Beyond provedl několik nákupů a prodejů akcií této firmy. Minulý měsíc prodal více než 55 tisíc akcií za ceny v rozmezí od 20 do 29,95 dolaru za akcii, v celkové výši 1,23 milionu dolarů. Vyplývá to z povinného podání Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Tyto prodeje byly uskutečněny jako součást obchodního plánu, který Arnal podepsal letos v dubnu. Dokument také uvádí, že po těchto posledních prodejích stále držel 255 396 akcií společnosti.

Jeho smrt je podle policejních orgánů stále předmětem vyšetřování. 

prodejna řetězce Bed, bath & beyond

Draví investoři z Redditu jsou zpět. Tentokrát si zahráli s domácími potřebami

Akcie amerického řetězce domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond letos vzrostly na šestinásobek. V pátek se ale zřítily skoro na půlku. Hrají si s nimi aktivističtí investoři. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Akciové hvězdy pandemických let si stále lížou rány. Netflix je výjimkou

Akciové hvězdy pandemických let si stále lížou rány. Netflix je výjimkou

Přečíst článek
Hongkong nevzkvétá, vzdělaní obyvatelé odcházejí

Hongkong nevzkvétá. Atmosférou připomíná předlistopadové poměry v Československu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme