Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kancelářskou budovu Lyra na Smíchově koupil od Němců český realitní fond

Kancelářská budova Lyra na pražském Smíchově změnila majitele.
100 Towers Holding
Veronika Kudrnová

Realitní fond 100 Towers Holding koupil od německé společnosti Bauer Media kancelářskou budovu Lyra na pražském Smíchově. Cenu transakce odmítly strany komentovat.

Reklama

Šestipodlažní administrativní budovu v blízkosti Smíchovského nádraží hodlá nový majitel zmodernizovat a dále pronajímat jako kanceláře. Nemovitost disponuje celkovou pronajímatelnou plochou 8 500 m2. 

„Akvizice této nemovitosti plně zapadá do našeho konceptu – jsme aktivní správce, nikoliv pasivní fond, a všechny naše budovy tak po akvizici revitalizujeme a zvyšujeme standard pro nájemce. Lyra nebude výjimkou,“ uvedl Karel Konečný, partner 100 Towers Holding. Další detaily obchodu, jako jeho cenu, ale odmítl komentovat.  

Zástupci fondu pouze uvedli, že jde o dosud největší akvizici 100 Towers Holding. V minulosti fond, který se zabývá jak investicemi, tak aktivní správou nemovitostí, odkoupil kancelářskou budovu Táborská 31 a několik dalších nemovitostí v Praze, Ostravě, Plzni, Hradci Králové a dalších městech. Za poslední dva roky fond realizoval transakce ve výši 30 milionů eur.

Za realitním fondem, který vznikl v roce 2019, stojí Karel Konečný a Daniel Matula, jednatelé společnosti CAPEXUS zabývající se poradenstvím v oblasti pracovních prostředí, interiérovým designem a realizací kancelářských a obchodních interiérů. 

Řadový dům ve Španělsku.

Kvůli covidu Češi kupují nemovitosti v zahraničí. Nejčastěji za sedm milionů

Covid a nárůst cen tuzemských nemovitostí vyhnal Čechy na nákup domů a bytů do zahraničí. Kde si je nejčastěji pořizují a za kolik?

Přečíst článek

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Tea House v Čeladné vznikl podle návrhů architektů z mezinárodního studia CMS.

V Čeladné přibyla nová stavba, její střecha kopíruje reliéf Beskyd

Čeladná na Beskydsku se v posledních letech rozrostla o řadu nových staveb. Naposledy o apartmánový Tee House od mezinárodního studia CMC Architects.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Fond Trigea dokončil koupi obchodního domu Arkády Pankrác, zaplatí více než šest miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme