Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jet Investment miliardáře Faita otevře pobočky v Polsku a Německu, na investice má miliardy

Jet Investment miliardáře Igora Faita míří do Polska a Německa, na investice má miliardy
poskytnuto Jet Investment
 ČTK

Brněnská investiční společnost Jet Investment miliardáře Igora Faita otevírá pobočku ve Varšavě. Do tří let plánuje v Polsku koupit až osm firem v hodnotě přes 100 milionů eur, tedy více než 2,3 miliardy korun. Plánuje také otevření pobočky v Německu, uvedla společnost.

Reklama

„V Polsku, stejně jako v celém regionu střední Evropy, investujeme do průmyslových firem už pětadvacet let. Náš investorský přístup je založen na úzké spolupráci nás jako investora s vedením společností a účasti na rozhodovacím procesu, což díky naší expanzi skrze lokální pobočky budeme dělat ještě efektivněji," uvedl partner Jet Investment Marek Malík.

Investice do železnice či strojírenství

Společnost v minulosti v Polsku vlastnila například výrobce pro železnici Kuźnia Ostrów Wielkopolski, vloni koupila gdaňský strojírenský gigant Rockfin a několik průmyslových nemovitostí. Do tří let plánuje investovat nejméně 100 milionů eur nákupem tří až osmi společností. Vyhlédnutých má osm projektů, z toho pět v Polsku.

Igor Fait, miliardář

Miliardář Fait koupil podíl v obchodníkovi s energiemi

Třebíčská společnost Tedom z fondu Jet 2 brněnské skupiny Jet Investment finančníka Igora Faita koupila poloviční podíl ve firmě Central European Energy Services, která se zabývá obchodováním s plynem a elektřinou na burzovních i mimoburzovních trzích. Cena zůstala neveřejná.

Přečíst článek

Jet Investment Poland povede investiční manažer Marek Chłopek, který v minulosti spoluzakládal a následně dvacet let vedl kapitálovou skupinu Penton Partners. Polský tým bude mít výhledově šest až sedm zaměstnanců. Na starosti budou mít vyhledávání vhodných investičních cílů a jejich následné manažerské vedení.

Podle podobného formátu plánuje Jet Investment také založení pobočky v Německu. Prostředky na investice do průmyslových podniků ve střední Evropě budou pocházet z fondu Jet 3 s přislíbeným kapitálem 130 milionů eur, tedy přibližně tři miliardy korun.

Miliarář Tomáš Krsek koupil německou Medifu. Bude vyrábět operační sály na klíč

Miliardář Krsek koupil německou Medifu. Bude dělat operační sály na klíč

Česká investiční společnost podnikatele Tomáše Krska BHM Group koupila do své medicínské větve německou firmu Medifa, která vyrábí zařízení pro operační sály. Jako první zprávu přinesl server Seznam Zprávy. Firma o akvizici informovala na svém webu. Skupina postupně skupuje výrobce zařízení s cílem dodávat operační sály na klíč.

Přečíst článek

Firma Jet Investment se od vzniku v roce 1997 specializuje na vyhledávání investičních příležitostí do středně velkých společností výrobního průmyslu, které považuje za perspektivní. Spolupodílníky jsou Igor Fait, Lubor Turza, Libor Šparlinek a Marek Malík.

Ve fondech kvalifikovaných investorů spravuje aktiva včetně nesvolaného kapitálu ve výši 12 miliard korun. V minulosti vlastnila firmy Less&Timber a Kordárna Plus, v roce 2020 koupila například energeticko-strojírenskou skupinu Tedom, loni koupila německou tiskařskou skupinu Euro-Druckservice GmbH, která v Česku vlastní tiskárny Svoboda Press, Typos a Severotisk či polský strojírenský Rockfin. V současnosti spravuje prostřednictvím fondu Jet 1 a Jet 2 například Strojírny Poldi nebo německo-rakouskou strojírenskou skupinu Hoeckle Group.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Čeští turisté při chuti. Do března v zahraničí utratili více než před covidem

Čeští turisté při chuti. Do března za dovolenou v zahraničí utratili více než před covidem

Přečíst článek
Nákupy v Polsku, supermarket Biedronka

Pro jídlo se jezdí do Polska. U sousedů pravidelně nakupuje čtvrtina Čechů, ukázal průzkum

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme