Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Brněnský miliardář chce vytvořit největší fond na investice do firem

Igor Fajt, Jet Investments
Se svolením Jet Investments
 nst
nst

Nový fond Igora Fajta chce získat osm miliard korun a kupovat průmyslové podniky v Česku i Polsku a Německu.

Reklama

 Jet Investment brněnského finančníka Igora Faita otevírá třetí fond kvalifikovaných investorů Jet 3. Investovat se chystá do středně velkých průmyslových podniků ve střední Evropě, investory bude hledat také v zahraničí. Na nákupy chce získat až osm miliard korun a stát se tak největším private equity fondem v Česku.

Fond kvalifikovaných investorů Jet 3 bude otevřen jak institucionálním, tak individuálním investorům, podstatná část kapitálu do Jet 3 by měla přijít od zahraničních finančních institucí.

Šampaňské Cristal Medallion

Zlaté šampaňské? I tak může vypadat investiční aktivum

Láhev zlatého šampaňského za 274 tisíc korun? Domů by si to asi koupil málokdo, takže zbývají institucionální investoři.

Přečíst článek

Investice fondu Jet 3 budou směřovat do středně velkých průmyslových podniků v Česku, Polsku, Rakousku, Německu a Slovensku, na nákupy bude mít fond tři roky. „Rozhlížet se budeme ve střední Evropě, příležitosti vidíme například v Německu nebo Polsku, kde je více zajímavých investičních cílů než v domácím Česku. S pětadvaceti lety zkušeností v private equity známe středoevropský byznysový terén velmi dobře, v regionu se dají najít společnosti s obrovským rozvojovým potenciálem,“ říká managing partner Jet Investment Igor Fait.

Oborově se bude fond orientovat na energetiku, automotive, moderní materiály a strojírenství, brněnští investoři se však nebrání ani oportunistickým investicím do jiných oborů. Počítají se sedmi až devíti oborovými platformami, do kterých budou podniky synergicky sdružovat.

Pro milionáře

Minimální investicí do fondu bude 10 milionů korun, menší investice bude možné uskutečnit prostřednictvím partnerské investiční společnosti Conseq. Ve fondu Jet 3 se během 10letého investičního horizontu očekává trojnásobné zhodnocení počáteční investice.

Alzheimer centrum, vizualizace, interiér, PFFL

Na lůžko pro seniora se čeká dva roky. Nový fond chce masivně stavět nové domovy

„Fondy pro bohaté”, tedy takzvané Fondy kvalifikovaných investorů, kam se dá investovat s částkou minimálně milion korun, rostou v Česku jako houby po dešti - a zaměřují se na různá aktiva. Property Fund for Living (PFFL) založený developery Robertem Sekerou z RS Group a Milanem Kuštou z K2 invest sází na investice do domovů pro seniory. Koupil první vlaštovku v Plzni.

Přečíst článek

Během sedmi let se jedná již o třetí private equity fond investiční společnosti Jet Investment, do jejího portfolia patří také předloni otevřený realitní fond Jet Industrial Lease zaměřený na nákup průmyslových nemovitostí. Ve stávajících fondech Jet 1, Jet 2 a Jet Industrial Lease spravuje Jet Investment svým investorům 8,5 miliardy korun a uvádí, že během 25 let existence na trhu přinesl svým investorům zhodnocení převyšující 25 procent ročně.

Jet Investment ve svých portfoliových společnostech zaměstnává přes čtyři tisíce zaměstnanců a tržby se pohybují na úrovni 15 miliard korun.

veterinární klinika, ilustrační foto

Finančník a právník založili fond, bude kupovat veterinární ordinace

Fondy kvalifikovaných investorů jsou v Česku stále populárnější - a to včetně těch, co se pouštějí do alternativních investic. Nyní vzniká fond sázející na rostoucí odvětví veterinární péče.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kanceláře BlackRock v San Franciscu

Jako sto státních rozpočtů České republiky. Aktiva BlackRocku dosáhla rekordních hodnot

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme