Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Krsek koupil německou Medifu. Bude dělat operační sály na klíč

Miliarář Tomáš Krsek koupil německou Medifu. Bude vyrábět operační sály na klíč
ČTK
 ČTK

Česká investiční společnost podnikatele Tomáše Krska BHM Group koupila do své medicínské větve německou firmu Medifa, která vyrábí zařízení pro operační sály. Jako první zprávu přinesl server Seznam Zprávy. Firma o akvizici informovala na svém webu. Skupina postupně skupuje výrobce zařízení s cílem dodávat operační sály na klíč.

Reklama

„BHM rozšířila svou MedTech část o německou značku Medifa, která má čtyřicetiletou historii. Propojením této firmy s našimi společnostmi Famed, Alvo a Block jsme se stali jedním z nejvýznamnějších evropských hráčů v oboru zařízení pro operační sály,” sdělil generální ředitel BHM Group Jan Černý.

Medifa vyrábí například mobilní operační stoly, chirurgické příslušenství, mobilní karbonové operační stoly a operační světla. Její obrat se podle Seznam Zpráv pohybuje kolem půl miliardy korun.

Akvizicí Medify nekončíme

Společnosti medicínské části BHM Group mají v současnosti konsolidované roční tržby ve výši 160 milionů eur (zhruba 3,7 miliardy korun) a zaměstnávají přes tisíc lidí. Patří do ní inženýringová a výrobní firma Block z Valašského Meziříčí, která dodává operační sály a čisté prostředí především pro farmaceutický průmysl, nebo německá společnost Köttermann, která vyrábí nábytek pro laboratoře. Součástí skupiny jsou i polští výrobci Alvo a Famed.

BHM pokračuje v dalším sjednocování menších výrobců. „Aktuálně jednáme o dalších dvou akvizicích v Německu. Jsou to menší, ale velmi sofistikované firmy, především z pohledu softwarových řešení, ve kterých vidíme velký prostor k růstu,” dodal Černý.

BHM group je soukromá investiční společnost založená a majoritně vlastněná Tomášem Krskem, který byl spolumajitelem strojírenské společnosti Škoda Transportation. Skupina podniká ve větrné energetice, nemovitostech, zdravotnictví či energetice.

Martin Wichterle, podnikatel

No name výroba v Číně už nikoho moc nezajímá, říká podnikatel Wichterle

Logo českého designu je možné postavit na tom, že v Česku designové produkty také vyrábíme a vyvíjíme. Podnikatel Martin Wichterle, který kromě strojírenské firmy Wikov vlastní sklárny Bomma a Rückl, v rozhovoru pro magazín Moderní ekonomická diplomacie zdůrazňuje, že „česká laboratoř designu je skutečně unikátní“.

Přečíst článek

Babišův fond posílil v reprodukčním byznysu. Koupil laboratoř v Rumunsku

Babišův holding posílil v reprodukčním byznysu. Koupil laboratoř v Rumunsku

Společnost FutureLife, za kterou stojí investiční fond CVC a skupina Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO), získala v minulých týdnech genetickou laboratoř CytoGenomic Medical Laboratory v Rumunsku. Napsal to server Hospodářských novin (HN), kterým transakci potvrdil výkonný ředitel Hartenberg Holdingu Jozef Janov. Kupní cena byla podle HN do 100 milionů korun.

Přečíst článek

Zdravotnické lůžko Linet

Linet posiluje na australském trhu. Za stovky milionů tam kupuje distributora zdravotnických matrací

Výrobce zdravotnických lůžek Linet Group kupuje australskou distributorskou společnost Pegasus Health Group. Hodnota obchodu činí nižší stovky milionů korun. Linet by tak měl posílit pozici na australském trhu, především ve státě Nový Jižní Wales. Austrálie je pro Linet stále důležitějším trhem, uvedl mluvčí společnosti Michal Uryč.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme