Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Fait sází na papír. Investuje do tiskáren

Miliardář Igor Fait, brněnský průmyslník a finančník, kupuje prostřednictvím své investičky Jet 2 Kappa německou tiskařskou skupinu Euro-Druckservice. Ta v Česku vlastní tiskárny Typos, Svoboda Press a Severotisk.
Jet Investment, se svolením firmy

Miliardář Igor Fait, brněnský průmyslník a finančník, kupuje prostřednictvím své investičky Jet 2 Kappa německou tiskařskou skupinu Euro-Druckservice. Ta v Česku vlastní tiskárny Typos, Svoboda Press a Severotisk. Spojení posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svém webu.

Reklama

Fait je známý svými investicemi do firem v problémech nebo těch, které potřebují kapitál k dalšímu růstu. Posílené a ozdravené je pak prodává dál. Kupuje je prostřednictvím investiční společnosti Jet Investment a její dceřinky Jet 2 Kappa, jež se specializuje na vyhledávání investičních příležitostí do středně velkých společností výrobního průmyslu, které považuje za perspektivní i do nemovitostí. Nyní se rozkračuje i do oblasti tisku. 

ÚOHS dodal, že spojení s Euro-Druckservice GmbH (EDS), posuzuje v takzvaném zjednodušeném řízení, což znamená, že rozhodnutí vydá do 20 dní.

městská cyklistika, jízdní kolo, ilustrační foto

Fond KKR se přiživí na covidovém trendu. Za skoro 40 miliard koupí výrobce kol Accell

Nizozemského výrobce jízdních kol Accell Group zřejmě čeká stažení z amsterdamské burzy, kde v posledním covidovém roce, kdy lidé hledali alternativy k veřejné dopravě, slušně zaválel. Přitáhl tím na sebe pozornost amerického investičního fondu KKR, který chce Accell koupit. Nabízí 1,6 miliardy eur (asi 39,2 miliardy korun).

Přečíst článek

Skupina EDS podle údajů uvedených na internetových stránkách tiskárny Typos vlastní akcie také v dalších evropských tiskárnách, konkrétně v Německu, Polsku, Maďarsku a Rumunsku. Zaměstnává více než 1500 lidí a v devíti pobočkách týdně spotřebuje 4800 tun papíru.

V minulosti Jet Investment vlastnila firmy Less&Timber a Kordárna Plus, v roce 2020 koupila například energeticko-strojírenskou skupinu Tedom.

Karel Janeček na Českém slavíku

Politický diář Jany Havligerové: Chytrá horákyně, náš vzor

Senátoři podebatovali o návrhu Fialova kabinetu na zmrazení platů ústavních činitelů a poté zvolili to nejsnadnější řešení, které mají k dispozici. Novelou zákona, kterou už schválila sněmovna, se rozhodli nezabývat, ta tudíž putuje přímo k podpisu prezidenta republiky. Zeman oznámil, že normu vetovat nebude. Pokud si vzpomínáte, že vloni na podzim tentýž Senát podobný návrh zamítl s tím, že se jedná o populistické předvolební gesto, pamatujete si to správně. Časy se ale mění, a tak si senátoři vzpomněli na chytrou horákyni.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme