Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Intel sníží počet zaměstnanců o tisíce, v některých divizích o pětinu

Intel sníží počet zaměstnanců o tisíce, v některých divizích o pětinu
iStock
 ČTK

Americký výrobce mikročipů Intel se chystá v souvislosti s ochlazením trhu s osobními počítači snížit počet zaměstnanců o tisíce. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. Intel podle zdrojů propouštění oznámí už tento měsíc a v některých divizích, včetně úseku prodeje a marketingu, by počet zaměstnanců mohl klesnout až o pětinu. V červenci měla firma kolem 113 700 lidí. Intel se odmítl k věci vyjádřit.

Reklama

Společnost v červenci snížila celoroční výhled tržeb. Firmě se předtím nepodařilo naplnit odhady hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí.

Mobileye

Intel vysílá strůjce robotických taxíků na burzu. Riskuje, doba tomu nepřeje

Intel jde do rizika. V čase, kdy růstové akcie dostávají na frak a rozruch okolo futuristických technologiích utichá tváří v tvář rostoucí inflaci a makroekonomickým obavám, vysílá svoji divizi Mobileye na burzu.

Přečíst článek

Vzhledem k vysoké inflaci a skutečnosti, že provoz úřadů, firem a škol neomezují uzávěry, lidé za počítače utrácejí méně než za protipandemických restrikcí. Výrobci čipů jsou pod tlakem kvůli přetrvávajícím protipandemickým omezením na klíčovém trhu v Číně a rovněž kvůli konfliktu na Ukrajině. Tyto problémy vedly ke zhoršení situace v dodavatelských řetězcích a k omezení poptávky.

Globální trh s osobními počítači ve třetím čtvrtletí zaznamenal kvůli ekonomické nejistotě a nadbytku neprodaných zásob rekordní propad. Výzkumná společnost Gartner tento týden uvedla, že celkový odbyt počítačů se meziročně snížil o 19,5 procenta, což byl nejvyšší pokles za více než 20 let, co Gartner tyto údaje sleduje. Odbyt se snížil už čtvrté čtvrtletí za sebou.

čipy

Korejští výrobci čipů zaznamenali první pokles dodávek za tři roky

Jihokorejští výrobci čipů zaznamenali v červenci první pokles dodávek za téměř tři roky, což ukazuje na slábnoucí poptávku po polovodičích, které slouží jako barometr pro globální ekonomiku, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme