Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google chce více naučit Evropany s umělou inteligencí, investuje obří balík peněz

Google, ilustrační foto
Ryan Quick / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Společnost Google slíbila 25 milionů eur (631,4 miliardy korun) na pomoc lidem v Evropě, aby se naučili používat umělou inteligenci (AI). Program má pomoci lidem v Evropě rozvíjet jejich znalosti, dovednosti a sebedůvěru v oblasti AI, uvedla firma na svém blogu.

Reklama

Google oznámil, že otevřel možnost podávat žádosti pro sociální podniky a neziskové organizace, které mohou pomoci Googlu oslovit ty, u nichž je největší pravděpodobnost, že budou mít ze školení prospěch. Google bude také provozovat řadu „růstových akademií“ na podporu společností využívajících AI ke zvětšení svých firem, a rozšířil své bezplatné internetové kurzy pro školení o AI na 18 jazyků.

„Výzkumy ukazují, že výhody AI by mohly prohloubit existující nerovnosti - zvláště pokud se týká ekonomického bezpečí a zaměstnanosti,“ uvedl výkonný ředitel Centra pro veřejný dopad Adrian Brown. Centrum tento neziskový program provozuje společně s Googlem.

Minulý měsíc Google oznámil, že investuje jednu miliardu dolarů (23,4 miliardy korun) do výstavby datového centra nedaleko Londýna, aby uspokojil rostoucí poptávku po internetových službách v regionu. Datové centrum se bude nacházet na pozemku o rozloze 13 hektarů, ve městě Waltham Cross, zhruba 24 kilometrů severně od centra Londýna, který Google koupil v roce 2020, uvedla agentura Reuters.

Firmy TollNet a SkyToll uspěly v tendru na elektronické mýtné v Chorvatsku

Systém elektronického mýtného pro dálnice v Chorvatsku vytvoří firmy z PPF

Chorvatský státní provozovatel dálnic Hrvatske Autoceste (HAC) se na základě výběrového řízení rozhodl podepsat s konsorciem zahrnujícím českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll dohodu o vytvoření systému pro elektronický výběr mýtného v hodnotě zhruba 100 milionů eur (2,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Microsoft zvýšil zisk o třetinu, matka Googlu dokonce o polovinu

O desítky procent rostou zisky amerických technologických společností Microsoft i Alphabet, která je majitelem Googlu. Big tech sektor i díky produktům s umělou inteligencí prochází oživením. Přesto akcie jmenovaných společností v reakci na výsledky z předchozího čtvrtletí zamířily dolů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Přečíst článek
Kmotr umělé inteligence Hinton opustil Google a chce říkat pravdu. AI lze zneužít, varuje

Co když umělou inteligenci zneužije Putin? Kmotr AI Geoffrey Hinton opustil Google a teď chce varovat lidstvo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme