Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Systém elektronického mýtného pro dálnice v Chorvatsku vytvoří firmy z PPF

Firmy TollNet a SkyToll uspěly v tendru na elektronické mýtné v Chorvatsku
ČTK
 ČTK

Chorvatský státní provozovatel dálnic Hrvatske Autoceste (HAC) se na základě výběrového řízení rozhodl podepsat s konsorciem zahrnujícím českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll dohodu o vytvoření systému pro elektronický výběr mýtného v hodnotě zhruba 100 milionů eur (2,5 miliardy korun).

Reklama

„Toto konsorcium předložilo platnou nabídku v hodnotě 79,9 milionu eur bez DPH (daně z přidané hodnoty), což odpovídá 99,9 milionu eur po zahrnutí DPH, která byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější,“ cituje server SeeNews z prohlášení HAC. Majitelem firem SkyToll a TollNet je ITIS Holding, součást skupiny PPF.

„Společnosti SkyToll a TollNet vítají dnes zveřejněné informace. Do formálního ukončení soutěže však nemůžeme poskytovat žádné detaily nad rámec informací, které zveřejnil zadavatel,“ uvedl mluvčí společnosti ITIS Holding Miroslav Beneš.

Společnost HAC v rámci tendru obdržela celkem deset nabídek, polovina z nich však podle firmy nebyla platná. Druhou nejlepší nabídku podalo konsorcium zahrnující rakouskou společnost Kapsch TrafficCom a chorvatskou firmu Spinne Traffic, píše SeeNews.

Škoda Auto zvýší od dubna mzdové tarify o pět procen

Škoda Auto zakopala válečnou sekyru s odbory. Od dubna zvýší platy

Škoda Auto zvýší od dubna mzdové tarify o pět procent. Vedle toho dostanou zaměstnanci automobilky v květnu za rok 2023 variabilní bonus 96 tisíc korun a jednorázovou odměnu 4000 korun, tedy celkem 100 tisíc korun. Automobilka uzavřela mzdové kolektivní vyjednávání s odbory.

Přečíst článek

ITIS Holding byl založen v roce 2022 jako zastřešující entita PPF pro podnikání v inteligentních řešeních pro dopravní infrastrukturu. Je stoprocentním vlastníkem provozovatelů elektronických mýtných systémů CzechToll a SkyToll, technologické firmy TollNet a dodavatele platebních řešení pro dopravce PaySystem.

CzechToll provozuje od 1. prosince 2019 satelitní mýtný systém v ČR. SkyToll od 1. ledna 2010 provozuje satelitní mýtný systém na Slovensku. Od roku 2015 do konce roku 2023 provozoval SkyToll také systém elektronických dálničních známek na Slovensku, ke konci roku jej předal do správy Národní dálniční společnosti. Ve Slovinsku spustil SkyToll v roce 2021 nový systém pro úhradu elektronických dálničních známek.

Skupina PPF je aktivní ve 24 zemích. Investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, média, e-commerce a další sektory až po nemovitosti, biotechnologie a dopravu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme