Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Francouzská firma Atos chce po Křetínském miliardy navíc za svou divizi

Francouzská technologická společnost Atos
Profimedia
 ČTK

Francouzská softwarová společnost Atos požaduje po českém miliardáři Danielu Křetínském za převzetí své divize Tech Foundations o půl miliardy eur, v přepočtu přes 12 miliard korun, v hotovosti více, než se původně předpokládalo. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Reklama

Společnost Atos začátkem loňského srpna oznámila, že zahájila s Křetínského společností EP Equity Investment (EPEI) exkluzivní rozhovory o prodeji své divize Tech Foundations. Dodala, že by v rámci transakce měla získat 100 milionů eur v hotovosti a převést na firmu EPEI dluh ve výši 1,9 miliardy eur.

Transakce se stala terčem kritiky ze strany některých francouzských zákonodárců i ze strany některých akcionářů Atosu. Vedení francouzského podniku se nyní snaží její podmínky změnit. Podle jednoho ze zdrojů je sice Křetínského firma připravena podmínky transakce zlepšit, ale požadavek Atosu považuje za přehnaný, napsala agentura Bloomberg. Mluvčí společností Atos a EPEI se podle ní odmítli k rozhovorům vyjádřit.

Křetínský patří k nejvlivnějším postavám českého byznysu. Ovládá řadu průmyslových, obchodních, finančních nebo mediálních firem v České republice i v zahraničí. Časopis Forbes ho v nejnovějším žebříčku loni v říjnu zařadil na druhé místo mezi nejbohatšími Čechy, jeho majetek odhadl na 210,9 miliardy korun.

Airbus nabízí za kybernetickou divizi Atosu miliardy eur. Část zadlužené firmy má koupit i Křetínský

Evropský výrobce letecké techniky Airbus nabídne za kybernetickou divizi BDS francouzské společnosti Atos až 1,8 miliardy eur (přes 44 miliard korun). Píše to deník Financial Times s odkazem na nejmenované zdroje seznámené se stavem jednání. Část francouzské společnosti Atos by měl podle předchozího návrhu dohody odkoupit i český miliardář Daniel Křetínský. Podle britského deníku nové vedení Atosu s českým podnikatelem dále o podmínkách transakce jedná.

Přečíst článek

Daniel Křetínský

Křetínského záchranná mise má důvěru akcionářů i věřitelů Casina

Akcionáři a věřitelé zadluženého francouzského maloobchodního řetězce Casino ve čtvrtek schválili plán na záchranu firmy, za kterým stojí český miliardář Daniel Křetínský. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dnešní prohlášení Casina.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme