Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Emirates pomáhá v boji proti plýtvání jídlem umělá inteligence. Nově by se mohli zapojit i cestující

Emirates spouští předobjednávky palubního jídla
Emirates, užito se svolením
Veronika Kudrnová
vku

Ekologický, ale také ekonomický experiment spouští arabské aerolinky Emirates. Na vybraných spojích zavedou službu předobjednávek jídel. Cestovatelé si tak budou moci vybrat hlavní teplý pokrm ještě před odletem, nejpozději pak den předem. Nejenže tak pokaždé dostanou svůj preferovaný pokrm, ale současně pomohou aerolince v boji proti plýtvání potravinami.

Reklama

Předobjednávky jídel budou od 25. července zavedeny v byznys třídě na všech letech mezi Dubají a londýnskými letišti Heathrow, Gatwick a Stansted. 

Služba předobjednání jídel se přidává ke stávajícímu systému, který shromažďuje údaje o preferencích zákazníků s využitím umělé inteligence a rovněž zprávy od palubního personálu. Tyto informace usnadňují plánování jídelníčku a zajištují optimální přípravu a nakládání jídel.

Cestující si budou moci na stránkách emirates.com nebo v aplikaci Emirates prohlédnout palubní menu až 14 dní před odletem a vybrat si z nabídky jídel inspirovaných regionem a lokálními surovinami. V případě potřeby si mohou cestující předem objednat i speciální jídla.

Jestliže bude mít služba u zákazníků úspěch, aerolinka je připravená ji rozšířit i na další letové trasy a třídy.

Výběr palubního menu před odletem lze pohodlně udělat skrze pro ten účel vyvinutou aplikaci. Emirates, užito se svolením

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek

V reklamě lžete, osočil Novozélanďan Emirates. A letěl zadarmo

Novozélandský lékař byl rozčarovaný, že jeho sedadlo v byznys třídě na letu z Aucklandu do Dubaje nešlo sklopit do vodorovné polohy, přestože reklama společnosti Emirates mu slíbila komfort plnohodnotné postele. Spor dohnal až k soudu, který vyhrál. Částka, kterou musí aerolinky nespokojenému cestujícímu vyplatit, převýšila sumu, kterou žalobce za letenky zaplatil.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Obchodní ředitelka SGEF Eva Jiránková

Eva Jiránková ze SGEF: Na udržitelné investice poskytujeme finance i poradenství

Přečíst článek
Eva Straškrábová

Eva Straškrábová: Komunikace značky už není jen o emocích, dnes musíme více vysvětlovat racionální benefity

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme