Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další z řady, výrobce počítačů Dell propustí 6650 lidí. Asi pět procent zaměstnanců

Společnost Dell bude propouštět.
Profimedia.cz
 ČTK

Americká počítačová společnost Dell Technologies celosvětově propustí 6650 lidí, což je zhruba pět procent zaměstnanců. Podnik čelí propadu poptávky po osobních počítačích, a stal se tak další z řady technologických firem, které se zbavují tisíců zaměstnanců. S odkazem na interní sdělení provozního ředitele o tom informuje agentura Bloomberg.

Reklama

Společnost zažívá podmínky na trhu, které „se nadále zhoršují s nejistou budoucností”, napsal provozní ředitel Jeff Clarke ve zprávě.

Philips s revolučním přístrojem šlápl vedle. Musí propustit dalších šest tisíc lidí

Nizozemský výrobce spotřební elektroniky a zdravotnického vybavení Philips hodlá v příštích dvou letech zrušit 6000 pracovních míst. Firma to oznámila při prezentaci svých výsledků hospodaření. V říjnu již Philips oznámil zrušení zhruba 4000 pracovních míst. Včetně tohoto propouštění tak společnost opustí celkem 10 tisíc pracovníků, což je asi 13 procent současné celkové pracovní síly firmy.

Přečíst článek

Po boomu počítačů v éře pandemie zaznamenal Dell a další výrobci hardwaru pokles poptávky. Analytická společnost IDC uvedla, že odbyt osobních počítačů loni ve čtvrtém čtvrtletí podle předběžných údajů prudce klesl. Mezi velkými společnostmi zaznamenal největší pokles právě Dell, kterému se podle IDC meziročně snížily o 37 procent. Dell generuje asi 55 procent svých příjmů z počítačů.

Microsoft, ilustrační foto

Microsoft v nejistotě. Zisk klesl na 16 miliard dolarů, propustil tisíce lidí

Čistý zisk americké softwarové společnosti Microsoft se ve druhém finančním čtvrtletí meziročně snížil o 12 procent na 16,4 miliardy dolarů (bezmála 360 miliard korun). Firma o tom informovala na svém webu.

Přečíst článek

Provozní ředitel Clarke zaměstnancům sdělil, že předchozí opatření ke snížení nákladů, která zahrnovala pozastavení náboru a omezení cestování, už nestačí. Reorganizaci oddělení spolu se snižováním počtu pracovních míst podnik vnímá jako příležitost ke zvýšení efektivity.

Propouštění v posledních měsících zasáhlo technologický sektor velmi silně a dotklo se i mnoha konkurentů Dellu. Společnost HP, která má podobnou expozici na trh s osobními počítači, v listopadu oznámila snížení stavů až o 6000 zaměstnanců. Firmy Cisco Systems a International Business Machines (IBM) obě uvedly, že propustí asi 4000 pracovníků. Technologický sektor loni oznámil plány na zrušení asi 97.171 pracovních míst, což je o 649 procent více než v roce předchozím, uvedla poradenská firma Challenger, Grey & Christmas.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme