Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další akvizice spořitelny. Po Sberbance koupí i úvěrové aktivity Hello Bank! v Česku

Další akvizice spořitelny. Po Sberbance koupí i úvěrové aktivity Hello Bank! v Česku
ČTK
 ČTK

Česká spořitelna se dohodla s BNP Paribas Personal Finance na prodeji spotřebitelského úvěrového portfolia Hello bank!. Jeho hodnota činila koncem května 8,8 miliardy korun. Pro její klienty se zatím nic nemění, nadále splácejí své úvěry Hello bank!, uvedla spořitelna.

Reklama

Prodej úvěrového portfolia nyní podléhá udělení souhlasů regulatorních orgánů. Transakce nezahrnuje depozitní produkty Hello bank!, smlouvy o běžných či spořících účtech ani vklady vedené u Hello bank! tedy na Českou spořitelnu převedeny nebudou.

Největší tuzemské bance podle počtu klientů České spořitelně výrazně klesl zisk

AKTUALIZOVÁNO: Největší tuzemské bance podle počtu klientů výrazně klesl zisk

České spořitelně klesl v prvním pololetí čistý zisk meziročně o 16 procent na 9,3 miliardy korun. Provozní zisk se ve stejném období snížil o 17,3 procenta na 12,3 miliardy korun, uvádí banka v dnes zveřejněných neauditovaných výsledcích hospodaření za první pololetí. Rakouská mateřská Erste Group, která vlastní Českou spořitelnu, v pololetí zvýšila čistý zisk o 30,7 procenta na 1,49 miliardy eur (35,7 miliardy korun).

Přečíst článek

Po udělení regulatorních souhlasů převezme Česká spořitelna veškeré spotřebitelské úvěry včetně kreditních karet Hello bank! aktivních ke dni vypořádání transakce.

Hello Bank! je nástupcem Cetelemu

Klienti, kteří měli vklady v Hello bank!, obdrželi na jaře nabídku Komerční banky, která zachová veškeré parametry jejich běžných a spořicích účtů. Generální ředitel Komerční banky koncem dubna řekl, že klienti Hello bank! budou moci služby KB využívat jak digitálně, tak v síti poboček KB. „Počet klientů, kteří této nabídky využili, je interní informací banky," řekla dnes ČTK mluvčí KB Šárka Nevoralová.

Hello bank! působí na českém bankovním trhu od konce roku 2017. Firma tehdy po dvacetiletém působení na českém trhu pod názvem Cetelem změnila obchodní model a název, do listopadu 2017 poskytovala hlavně spotřebitelské úvěry. Začátkem dubna oznámila rozhodnutí postupně pozastavit své bankovní aktivity v ČR.

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hledání nájmu v realitní kanceláři, ilustrační foto

Nájem je nyní výhodnější než hypotéka. Ale nedobrovolně, lidé nemají na výběr, říká průzkum

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme