Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Covid loni zavřel autobazarům AAA Auto pobočky. Přesto jejich provozovatel zvýšil zisk o desítky procent

Společnost Aures Holdings, která provozuje autobazary AAA Auto, v roce 2021 zvýšila provozní zisk (EBITDA) o 78 procent na 47,3 milionu eur, což je zhruba 1,17 miliardy korun.
AAA Auto, se svolením

Společnost Aures Holdings, která provozuje autobazary AAA Auto, loni zvýšila provozní zisk (EBITDA) o 78 procent na 47,3 milionu eur, což je zhruba 1,17 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 44 procent na 848 milionů eur, tedy asi 20,95 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Reklama

Minulý rok byl v třicetileté historii společnosti rekordním z hlediska prodejů. Počet prodaných vozů se zvýšil o 24 procent na 86 574 aut. V České republice firma prodala 49 264 vozů, v Polsku 20 383 a na Slovensku 16 887 vozů.

Naše skupina dosáhla v uplynulém roce nejlepšího výsledku hospodaření, a to navzdory nucenému uzavírání poboček v období pandemie COVID-19 a s ní související ekonomické nejistotě," uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

Karolína Topolová, CEO AURES Holdings zastřešující značky AAA AUTO

Šéfka AAA Auto Karolína Topolová: Cena ojetin vzrostla o patnáct procent. A zdražují dál

Některá ojetá auta jsou už dražší než ta nová. Trend začal před dvěma lety, a nic nenasvědčuje tomu, že by měl skončit. Nová auta se nevyrábějí, ať už kvůli nedostatku čipů či jiných komponent. A ojetiny dál zdražují. Situace se jen tak nezmění. Poptávka po ojetých autech výrazně převyšuje nabídku. „Lidé prostě potřebují být mobilní,“ říká šéfka největšího prodejce ojetých aut ve střední Evropě Karolína Topolová. 

Přečíst článek

„Přijali jsme řadu opatření k urychlení našich plánovaných aktivit. Zejména jsme investovali do našich špičkových technologií, úspěšně jsme spustili projekt Driverama v Německu, dále jsme rozšířili naši pobočkovou síť v Polsku a učinili jsme významné pokroky v rámci realizace naší ESG strategie,“ dodala.

Již přede dvěma lety přitom začal trend, že některá ojetá auta jsou dražší než nová. Nic nenasvědčuje tomu, že by měl skončit. Nová auta se nevyrábějí, ať už kvůli nedostatku čipů či jiných komponent. A ojetiny dál zdražují, loni to bylo o 15 procent, protože poptávka po ojetých autech výrazně převyšuje nabídku.

trh ojetin

Ojetiny stojí v průměru 160 tisíc korun, o pětinu více než před covidem

Ceny ojetých aut inzerovaných na českém trhu loni vzrostly o 14,4 procenta na střední hodnotu 159 999 korun. Oproti poslednímu předcovidovému roku činí nárůst dvacet procent. Důvodem zdražování je úbytek ojetých aut v autobazarech i inzerci. Vyplývá to z analýzy skupiny Aures Holdings, která provozuje autobazary AAA Auto a Mototechna.

Přečíst článek

I to je důvodem lepších loňských výsledků. „Ať je to pandemie, zpožděné dodávky čipů pro nová auta, inflace, drahé pohonné hmoty, výsledkem je vždy poptávka po mobilitě,“ řekla Topolová v březnovém rozhovoru pro server newstream.cz

Skupina provozuje síť téměř 60 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Německu a v Nizozemsku. Za dobu své existence k dnešnímu dni obsloužila již přes 2,7 milionu zákazníků. Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

V dubnu se téměř čtyřapůlnásobně se zvýšila výroba aut.

Kdo shrábl covidové miliardy? Automobilky, e-shopy i kasina

Stát vyplatil v programu Antivir téměř 50 miliard korun. Příjemci jsou celkem překvapiví, vedle automobilových gigantů třeba prodejci elektroniky, oděvů či moravská kasina.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Karolína Topolová, CEO AURES Holdings zastřešující značky AAA AUTO

Šéfka AAA Auto Karolína Topolová: Cena ojetin vzrostla o patnáct procent. A zdražují dál

Přečíst článek
Lukáš Kovanda: Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme