Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Continental se chystá masivně propouštět

Continental se chystá masivně propouštět
Profimedia
 ČTK

Německý výrobce automobilových dílů Continental chystá velké propouštění. V rámci zeštíhlení hodlá zrušit kolem 7150 pracovních míst ve svých automobilových aktivitách. Opatření se podle agentury DPA týká více než tří procent celkové pracovní síly podniku.

Reklama

Firma, která působí také v ČR, už loni v listopadu avizovala, že hodlá zeštíhlením administrativy dosáhnout u automobilových aktivit úspory 400 milionů eur (zhruba deset miliard korun) ročně. Uvedla tehdy, že v této souvislosti počítá se zrušením tisíců pracovních míst, přesný rozsah propouštění však neposkytla. V dnešní zprávě firma oznámila, že hodlá zrušit kolem 5400 pracovních míst v administrativě a dalších zhruba 1750 pracovních míst ve výzkumu a vývoji.

Škoda vylepšila svůj bestseller. Podívejte se na novou Octavii

Škoda vylepšila svůj bestseller. Podívejte se na novou Octavii

Decentní úpravy v designu, vylepšená techniku i udržitelnější interiér. To jsou v kostce hlavní vylepšení nové Octavie, která zůstává nejprodávanějším modelem automobilky Škoda.

Přečíst článek

Continental se prostřednictvím úsporných opatření snaží posílit konkurenceschopnost svých automobilových aktivit v době, kdy odvětví přechází od vozidel se spalovacím motorem k elektromobilům. Automobilové aktivity Continentalu nezahrnují výrobu pneumatik, která tvoří samostatnou divizi.

Continental v roce 1993 koupil otrokovického výrobce pneumatik Barum a v současnosti má v České republice několik výrobních závodů. Kromě pneumatik v tuzemsku vyrábí také například posilovače brzd, brzdové hadice či palubní přístroje a displeje.

Kdyby tuzemské firmy neinvestovaly do vývoje, už by tu dávno nebyly,“ říká Martin Jahn, člen představenstva Škody Auto.

Martin Jahn: Evropa není jedničkou v inovacích. Tradiční evropské automobilky ale pořád drží silné trumfy

Mnozí lidé sice rádi opakují, že v českém autoprůmyslu jsou samé montovny, ale právě toto odvětví je největším investorem do aplikovaného výzkumu a vývoje v zemi. Člen představenstva Škody Auto Martin Jahn, který stojí také v čele českého Sdružení automobilového průmyslu, poukazuje na jeho vysokou přidanou hodnotu. „Kdyby tuzemské firmy neinvestovaly do vývoje, už by tu dávno nebyly,“ řekl v rozhovoru pro Export.cz.

Přečíst článek

Cebia: Autorizované autoservisy odvádí horší práci než ty neautorizované

Fungování části značkových autoservisů v Česku se loni meziročně zhoršilo a v některých případech dokonce vykazovaly horší práci než ty neautorizované. Jejich hodnocení kleslo na 38 procent ze 100 možných. Vyplývá to z ročního hodnocení služby Audit servisů, kterou pravidelně poskytuje společnost Cebia. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme