Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČEZ kupuje německého developera solárů

Solární panely, ilustrační foto
iStock

Česká energetická společnost ČEZ koupí od německé RWE její dceřinou společnost Belectric, která vyvíjí fotovoltaické elektrárny. Vyplývá to z oznámení Spolkového úřadu pro hospodářskou soutěž.

Reklama

Na informaci, že skupina ČEZ požádala německý antimonopolní úřad o schválení kontroly nad velkým německým developerem solárních elektráren Belectric, upozornil jako první server Seznam Zprávy. Jde o nepřímé nabytí všech akcií a výhradní kontroly nad skupinou Belectric Group.  Agentura Reuters už na začátku tohoto měsíce naznačovala, že RWE zvažuje prodej firmy. Mluvčí skupiny ČEZ Ladislav Kříž nechtěl transakci komentovat.

Nosorožec, ilustrační foto

Může podvod chránit přírodu? Je pár firem, které se o to snaží

Vyrábějí padělky a tím přispívají k dodržování zákona. Zdánlivý paradox? Ne však v souvislosti s jednou z nejdražších komodit černého trhu – rohu nosorožců. Myšlenka je to pozoruhodná ekonomickými, právními i etickými souvislostmi.

Přečíst článek

Společnost Belectric byla založena v roce 2001 a je dceřinou firmou RWE Renewables. Má kolem 500 zaměstnanců a zaměřuje se na solární elektrárny a systémy skladování energie. Postavila už více než 460 fotovoltaických elektráren s instalovanou kapacitou 3,85 gigawattu a další elektrárny s kapacitou 685 megawattů má ve výstavbě. Poskytuje také údržbářské služby.

Společnost RWE se stala jedním z největších evropských hráčů v oblasti obnovitelných zdrojů poté, co na začátku roku 2018 převzala větrné a solární provozy společností E.ON a innogy.

RWE získala firmu Belectric zhruba před pěti lety za méně než 100 milionů eur (2,5 miliardy korun). Tehdy ji koupila firma Innogy, bývalá divize RWE pro obnovitelné zdroje a sítě.

Sbírka pro potravinovou banku

Pro jídlo z potravinových sbírek chodí více lidí. Kvůli pandemii

V sobotu 20. listopadu narazíte v nákupních centrech a supermarketech na dobrovolníky potravinové sbírky. Pokud máte možnost, udělejte jeden nákup navíc a darujte ho. Bude to jedna z nejsmysluplnějších věcí, které lze tento víkend vykonat. Pomoci můžete až do konce měsíce prostřednictvím online nákupu potravin. Má to smysl.

Přečíst článek

klimatický summit OSN COP26 v Glasgow

Dalibor Martínek: Můj klimatický coming-out. Nevěřím, a CO2 je fajn

V Glasgow začala další konference o klimatu. V Británii se patrně západní státy opět budou mrskat za domnělou škodu na klimatu. Média budou čekat „větší závazky“. Státům z Asie, Afriky nebo Jižní Ameriky to bude dál jedno. Čína již zveřejnila, že bude do vzduchu oxid uhličitý vypouštět dál v nezmenšené míře. Tolik stručný úvod.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme