Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bývalý americký ministr financí chce koupit TikTok. Je to skvělý podnik, uvedl

Bývalý americký ministr financí Steven Mnuchin
ČTK
 ČTK

Bývalý americký ministr financí Steven Mnuchin dává dohromady tým investorů, s nimiž se pokusí koupit sociální síť TikTok. Řekl to ve vysílání televize CNBC, která se zaměřuje na finance. Mnuchin svůj plán předložil jen několik hodin poté, co americká Sněmovna reprezentantů přijala návrh, který by umožnil TikTok ve Spojených státech zakázat.

Reklama

„Myslím, že ta legislativa by měla projít, a také si myslím, že by ten podnik měl být prodán,“ řekl Mnuchin na CNBC v pořadu Squawk Box. „Je to skvělý podnik a já dám dohromady skupinu, která TikTok koupí,“ dodal. O jaké investory jde, ale neupřesnil.

Majitelem sítě TikTok je čínská společnost ByteDance. Středeční návrh dolní komory amerického Kongresu předpokládá, že ByteDance bude muset síť TikTok odprodat. Jestliže tak neučiní, bude možné TikTok v USA zakázat.

Svět čeká velký volební rok, do kterého zasáhne tryskem se rozvíjející AI

Zmatené lidstvo. Do volebního roku 2024 razantně promluví dezinformace a deepfakes

Svět letos čeká na pět desítek volebních klání, ve kterých patrně bude možné sledovat šíření dezinformací s využitím umělé inteligence (AI), která se rozvíjí závratnou rychlostí. Prakticky kdokoli s nekalými úmysly vybavený chytrým telefonem může snadno stvořit příspěvek, který oklame voliče. Zvláště nebezpečné budou takzvané deepfakes, tedy uměle vytvořené nebo zmanipulované obrázky, zvukové nahrávky nebo videa, píše agentura AP.

Přečíst článek

Nešlo by o první významnou dohodu, do které se Mnuchin po odchodu z ministerstva financí zapojil. Minulý týden se jeho společnost Liberty Strategic Capital stala hlavním investorem při posílení kapitálu o jednu miliardu dolarů (více než 23 miliard korun) na stabilizaci banky New York Community Bancorp (NYCB).

Američtí zákonodárci mají obavy, že nad platformou TikTok má přes firmu ByteDance kontrolu Peking, který by svůj vliv mohl zneužívat proti Američanům. TikTok už taková tvrzení mnohokrát odmítl a návrh označuje za protiústavní, podobně jako někteří zákonodárci i experti.

Platforma TikTok je založena na nahrávání a publikování krátkých videí, oblíbili si ji zejména mladí lidé. Aplikace dříve umožňovala uživatelům vytvářet krátké videoklipy o délce maximálně 15 vteřin, později byla délka prodloužena na tři minuty a nyní je možné nahrávat videoobsah s délkou až deseti minut.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme