Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Britská zbrojovka BAE koupí za miliardy dolarů amerického výrobce vojenské techniky

Britská zbrojovka BAE zaplatí 5,6 miliardy dolarů za americkou firmu Ball Aerospace
ČTK
 ČTK

Největší britská zbrojovka BAE Systems se dohodla, že zaplatí zhruba 5,55 miliardy dolarů (123 miliard korun) za převzetí americké společnosti Ball Aerospace, která je divizí firmy Ball. Společnost Ball Aerospace podle agentury DPA podniká například v oblasti elektroniky pro stíhačky, válečné lodě a raketové systémy.

Reklama

Společnost Ball, která je největším světovým dodavatelem pivních plechovek, uvedla, že peníze získané prodejem divize použije mimo jiné na snížení dluhuDohodu o převzetí ještě musí schválit regulační orgány. Firmy předpokládají, že transakci dokončí v první polovině příštího roku.

Společnost BAE Systems nyní podobně jako další zbrojovky těží z růstu vojenských výdajů, za kterým stojí mimo jiné válka na Ukrajině. Firma tento měsíc zlepšila celoroční výhled s tím, že zakázky na vojenská zařízení se v důsledku celosvětové geopolitické nejistoty vyšplhaly na rekordní úroveň.

„Zřídkakdy se stává, že je k dispozici podnik takovéto kvality a velikosti, který má silné růstové vyhlídky a zapadá do naší strategie," uvedl šéf BAE Charles Woodburn k převzetí firmy Ball Aerospace. Ta má přes 5200 zaměstnanců, její tržby v loňském roce činily zhruba dvě miliardy dolarů.

USA podle Izraele schválily prodej protiraketového systému Arrow 3 do Německa

Největší obranný obchod v izraelských dějinách. Do Německa poputuje protivzdušný systém Arrow 3

Spojené státy daly zelenou prodeji protiraketového systému Arrow 3 do Německa za 3,5 miliardy dolarů (skoro 80 miliard korun), uvedlo podle agentury Reuters izraelské ministerstvo obrany. Informovalo, že půjde o největší obranný obchod v izraelských dějinách.

Přečíst článek

Čínský prezident Si Ťin-pching vyzývá zemi k trpělivosti v době slabého růstu ekonomiky

Čínská ekonomika neroste. Prezident Si v projevu uklidňoval lid, vyzýval k budování socialismu a rýpl si do Západu

Čínský prezident Si Ťin-pching v projevu zveřejněném tento týden vyzval zemi k trpělivosti v době, kdy se vládní komunistická strana snaží zvrátit zpomalování hospodářského růstu. Uvedl rovněž, že západní země se potýkají s čím dál většími problémy kvůli svému materialismu a „duchovní chudobě".

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Italského výrobce pušek kupuje miliardář Strnad. Světová střelecká komunita má důvod, proč si najít ČR na mapě, říká český olympionik

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme